11 Μαρ 2017

Βρούτσης: Κρυφό έλλειμμα που ξεπερνά τα 300.000.000 ευρώ

Για τη μη καταβολή αναδρομικών επικουρικών συντάξεων σε 50.000 δικαιούχους κατηγορεί την κυβέρνηση ο Γιάννης
Βρούτσης κάνοντας λόγο για «κρυφό έλλειμμα που ξεπερνά τα 300.000.000 ευρώ. Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει πως σύμφωνα με καταγγελίες συνταξιούχων το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), σήμερα ΕΤΕΑΕΠ, εκδίδει συνταξιοδοτικές αποφάσεις από το Μάιο του 2016, καθώς και σε περιπτώσεις συνταξιούχων του πρώην ΕΤΕΑΜ από 1η Ιανουαρίου 2015, μη καταβάλλοντας τα αναδρομικά που αυτοί δικαιούνται από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης συνταξιοδότησής τους.
Μάλιστα, όπως λέει, σε πολλές περιπτώσεις το χρονικό διάστημα φθάνει ακόμη και τα 4 έτη με αποτέλεσμα να δημιουργείται κρυφό έλλειμμα στο Επικουρικό Ταμείο που σύμφωνα με εκτιμήσεις υπερβαίνει τα 300.000.0000 ευρώ, γεγονός που επηρεάζει άμεσα το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά και που δημιουργεί κρυφά ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία πληρώνουν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι. «Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια του υπουργείου, έρχεται και αποδεικνύει το λόγο για τον οποίο υπήρξε η βίαιη διακοπή του Συστήματος "ΗΛΙΟΣ" από τον Ιούλιο του 2015. Επιδιώκουν την πλήρη συσκότιση των στοιχείων που αφορούν την πορεία καταβολής τόσο των συντάξεων όσο και των προνοιακών επιδομάτων.
Η σημερινή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, διαλύει το ασφαλιστικό σύστημα και την κοινωνία» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Βρούτσης ο οποίος και έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ο Τομεάρχης της ΝΔ ζητά να ενημερωθεί για το πόσες πράξεις επικουρικών συντάξεων έχουν εκδοθεί από τον Μάιο του 2016 μέχρι σήμερα, σε πόσες από αυτές έχουν δοθεί και τα αναδρομικά στους δικαιούχους, ποιό είναι το συνολικό ύψος των αναδρομικών που αντιστοιχούν σε εκκρεμείς συνταξιοδοτικές πράξεις και οφείλονται από το ταμείο καθώς και το πότε προβλέπεται η καταβολή στους δικαιούχους.





newsbeast.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη