17 Μαρ 2017

Ο Καράογλου ζητά από τον Βούτση να συμμαζέψει τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων απέστειλε...
σήμερα ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, ζητώντας του να επαναφέρει στην κοινοβουλευτική τάξη τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα.
Αφορμή για την επιστολή αποτέλεσε το απαράδεκτο ύφος γραφής που χρησιμοποίησε ο κ. Τόσκας για να απαντήσει σε ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, όπου χαρακτήρισε «πρόκληση» την υποβολή ερωτήσεων που άπτονται του χαρτοφυλακίου του και κατ’ ουσίαν την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Καράογλου στις 15 Φεβρουαρίου 2017, με αριθμό Πρωτοκόλλου 3474 και θέμα την κατάσταση των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Τόσκας απαξιώνει το δικαίωμα των Βουλευτών να υποβάλλουν ερωτήσεις, υιοθετώντας νέα κοινοβουλευτικά ήθη και νέες κοινοβουλευτικές πρακτικές.
Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο κ. Καράογλου, πέραν από το πρωτοφανές ύφος της απάντησης Τόσκα, στηλιτεύει την αντισυναδελφική συμπεριφορά που επέδειξε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κάνοντας λόγο για «ύβρη» προς τον Κοινοβουλευτισμό.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς την Κυβέρνηση είναι ο πυρήνας τόσο του λειτουργήματος που επιτελούμε, όσο και της δημοκρατίας μας. Αποτελεί υποχρέωση και δικαίωμα όλων των Βουλευτών. Ως εκ τούτου παρόμοιες απαξιωτικές συμπεριφορές απέναντι στην άσκηση του καθήκοντός μας δεν πρέπει να επαναληφθούν από κανέναν συνάδελφο».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη