16 Μαρ 2017

ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ

Να μην χαθεί η σημαντική τεχνογνωσία της Εγνατίας Οδού ΑΕ, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστική Αρχή Αυτοκινητοδρόμων, επισημαίνει ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, κ. Στράτος Σιμόπουλος.

Ο κ. Σιμόπουλος υπογραμμίζει πως η παραχώρηση της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού χρειάζεται να προχωρήσει, αλλά την ίδια στιγμή θα πρέπει να πάψει το μέλλον των εργαζόμενων της εταιρείας να είναι άδηλο.
Στο πλαίσιο αυτό, τώρα που παραδίδονται άμεσα και οι υπόλοιποι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, ο συντονισμός μέσω μίας αρχής αυτοκινητοδρόμων κρίνεται απαραίτητος από τη στιγμή που οι παραχωρησιούχοι είναι διαφορετικοί, ενώ πάντα πρέπει να υπάρχει από την πλευρά της πολιτείας επίβλεψη της εκάστοτε σύμβασης.

Μάλιστα, ο ίδιος προχωρά και ένα βήμα παραπάνω προτείνοντας να αναλάβει η Εγνατία Οδός ΑΕ το ρόλο του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, καθώς με την έναρξη σε λίγα χρόνια της λειτουργίας του Μετρό, πιθανώς της θαλάσσιας συγκοινωνίας, αλλά και με την είσοδο στην αγορά νέων παικτών μαζί με τον ΟΑΣΘ, η ύπαρξη ενός κεντρικού φορέα εποπτείας και συντονισμού είναι απαραίτητη.

Ακόμη, πρέπει να μελετηθεί και η η δυνατότητα ενοποίησης της Εγνατία Οδού ΑΕ με την ΕΡΓΟΣΕ και την Αττικό Μετρό.

Αυτή η παράμετρος θα δημιουργούσε ένα σχήμα ικανό να αναλάβει πολύ μεγάλα έργα, κυρίως στο εξωτερικό, και μία τέτοια μεταρρύθμιση θα μπορούσε να υλοποιηθεί από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη