14 Μαρ 2017

Ο Καραμανλής γυρίζει την πλάτη στον Καμμένο

Με το «πράσινο φως» του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή η Ν.∆. ξεκινά συστηματικά την εκστρατεία
πλήρους αποδόμησης της προσπάθειας του Πάνου Καµµένου να συνδέσει εαυτόν και το κόµµα του µε τον καραµανλισµό. «Πρέπει να τελειώνει αυτό το παραμύθι. Το δεκανίκι του Τσίπρα δεν μπορεί να επικαλείται τις αρχές του ιδρυτή της παράταξης ή ακόμη και του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος στάθηκε απέναντι στον λαϊκισμό, λέγοντας την αλήθεια στον ελληνικό λαό πολύ πριν από το ξέσπασα της κρίσης», επισημαίνουν στελέχη της Πειραιώς, υπενθυμίζοντας και τη σχετική αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη.

Αν και, όπως διαμηνύουν στενοί συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η επιχείρηση διεµβολισµού της παράταξης από τον υπουργό Αµυνας µέσω της επίκλησης των Καραµανλήδων κάθε άλλο παρά επιτυχής είναι, βάσει και των δημοκοπικών ευρημάτων, είναι πλέον κοινός τόπος στο «γαλάζιο» στρατόπεδο ότι θα πρέπει να δοθεί ηχηρή απάντηση σε «αυτό το επικοινωνιακό ψέμα, πάνω στο οποίο ο Καµµένος στήνει την επιχείρηση της πολιτικής του διάσωσης».

Ενδεικτική των προθέσεων της ηγετικής ομάδας και των κορυφαίων στελεχών της Ν.∆., καθώς και του γενικότερου μηνύματος που η πρώτη εκπέμπει στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ήταν η κόντρα που είχε την περασμένη εβδομάδα µε τον κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα η Ντόρα Μπακογιάννη, ανοίγοντας επί της ουσίας και… επίσημά το συγκεκριμένο μέτωπο.

Η τομεάρχης Οικονομίας της Ν.∆. άσκησε τις προηγούμενες ημέρες σκληρή κριτική στον Πάνο Καµµένο για τα πεπραγμένα της υπουργικής του θητείας (και δη στο κομμάτι των εξοπλισμών και στα ελληνοτουρκικά), λέγοντας πως, «αν δεν μπορεί να σοβαρευτεί, να τον μαζέψει ο κ. Τσίπρας» και ότι «αυτού του είδους οι πολιτικές, που γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και έχουν ως στόχο να βάλουν το κόµµα του κ. Καµμένου στη Βουλή, δεν μπορούν να θέτουν σε κίνδυνο τα μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Καµµένου, που επέλεξε να δώσει στο όλο θέμα προσωπική διάσταση, αρχής γενομένης από μια πολυσυζητημένη ανάρτηση στο Twitter, όπου και ανέφερε: «Αποσύρθηκε (σ.σ. η Ντ. Μπακογιάννη) μόλις βρήκαν το «μαύρο» εκατομμύριο στο Λονδίνο, πρόδωσε τον Καραμανλή για το βέτο στο ΝΑΤΟ, τολμά να μιλά;». Επιπλέον, προχωρώντας και σε νέα δήλωση, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη µε τη σειρά του «να μαζέψει την κ. Μπακογιάννη».

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. Μπορεί λοιπόν η εν λόγω αντιπαράθεση μεταξύ των κ.κ. Μπακογιάννη και Καµµένου να είχε έντονο το προσωπικό στοιχείο, ωστόσο αποτέλεσε ξεκάθαρο προμήνυα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει στο εξής η Ν.∆. έναντι του κ. Καµµένου και η οποία αποφασίστηκε στη συνεδρίαση των τομεαρχών, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τη ∆ευτέρα. «Προβάλλεται ως εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή κι αυτό πρέπει να σταματήσει», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη, µε την πλειονότητα των µελών της «γαλάζιας» σκιώδους κυβέρνησης να συμφωνεί ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί άμεσα πως οι γέφυρες µε τον υπουργό Άμυνας έχουν κοπεί και «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας μαζί του, είτε πριν είτε μετά τις εκλογές».

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του αντιπροέδρου του κόµµατος, Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος προέτρεψε τα υπόλοιπα στελέχη του Συντονιστικού να υιοθετήσουν υψηλούς τόνους έναντι του Πάνου Καµµένου. «Εγώ μπορώ κάλλιστα να βγαίνω και να µιλώ και θα το κάνω. Όμως χρειάζεται και µια άλλη φωνή, προκειμένου να γίνουμε πιο πειστικοί». Οι ατάκες του πρώην υπουργού ήταν η καλύτερη… πάσα για τον Κώστα Καραμανλή junior, που επίσης ήταν παρών στη συνεδρίαση και εξέφρασε την προθυμίας του να βγει μπροστά. «Από πού κι ως πού ο Καµµένος είναι “καραµανλικός”; Ο καραµανλισµός έχει τη βάση του στο Κέντρο και τη µμετριοπάθεια, ενώ αυτός παραδοσιακά “φλέρταρε” µε τις παρυφές της Ακροδεξιάς», τόνισε.

Ο Καραμανλής Jr. κατά του ΥΠΕΘΑ µέσω του ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης Μητσοτάκη - τομεαρχών, ο βουλευτής Σερρών Κώστας Αχ. Καραμανλής συζήτησε διεξοδικά για τυχόν πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να αναλάβει στην κατεύθυνση αυτή µε τον εκπρόσωπο της Ν.∆., Βασίλη Κικίλια, και τον συντονιστή της «γαλάζιας» επικοινωνιακής στρατηγικής, Τάκη Θεοδωρικάκο. Αμφότεροι του πρότειναν να προβεί σε µια δήλωση, µε την οποία θα αποδοµούσε το «καραµανλικό» προφίλ που επιδιώκει να φιλοτεχνήσει όλο αυτό το διάστημα ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., µε τον ίδιο να απαντά ότι θα το έπραττε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM, όπου και είχε συμφωνήσει να παραχωρήσει συνέντευξη. Αυτό ήταν και το «κρυφό χαρτί» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πεδίο της µάχης που ξεκίνησε µε τον υπουργό Άμυνας.

«Είναι “καραµανλικός” ευκαιρίας και “καραµανλικός” αλά καρτ», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής ο Γ’ και πρόσθεσε: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαζε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κοµµατικό συμφέρον, χωρίς μεγάλα λόγια και χωρίς λαϊκισμούς. Αν κάτι σημαίνει να πιστεύεις στις αρχές αυτές, σημαίνει να πιστεύεις στη δωρικότητα, στη μετριοπάθεια και στη σοβαρότητα. Πολύ λυπάμαι, αλλά ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. δεν έχει καµία σχέ- ση µε αυτές τις αρχές! Και µε τον κ. Τσίπρα και µε τον Καραμανλή δεν γίνεται! ∆εν µπορούµε να είμαστε εκτός Ν.∆., δεν μπορεί να ανεβαίνουμε στις καλένδες της τρέλας και µετά να λέμε ότι είμαστε υποστηρικτές του καραµανλισµού. Αυτά δεν έχουν κα- µία σχέση µε την πραγματικότητα».

Οι παροικούντες τη «γαλάζια» Ιερουσαλήμµ συνδέουν την επιχειρηματολογία του Καραµανλή junior για τον Πάνο Καµµένο και µε την εν γένει στάση του εξαδέλφου του και πρώην πρωθυπουργού, για τον οποίο, όπως λένε, έχει δυσαρεστηθεί σφόδρα µε τη διαρκή προσπάθεια του υπουργού Άμυνας να εμφανιστεί ως… μέτοχος της πολιτικής παρακαταθήκης της οικογένειάς του. «Κάθε άλλο παρά δείχνει διάθεση να μιλήσει µε θετικό πρόσημο για τον Καµµένο στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του. Μάλλον αδιάφορα τον αντιμετωπίζει», αναφέρουν τακτικοί επισκέπτες του γραφείου του µμακροβιότερου προέδρου της Ν.∆. στην Παναγή Κυριακού. Οι ίδιοι κύκλοι κάνουν λόγο περί ικανοποίησης του τελευταίου για την επιχειρηματολογία του βουλευτή Σερρών και τον τρόπο µε τον οποίο ξεκαθάρισε τα πράγματα.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη