14 Μαρ 2017

Ανακάλεσαν για Ιβάν Σαββίδη!

 ΠΟΙΟΙ ΑΝΑΚΑΛΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ???
Η εφημερίδα KONTRA NEWS ανακάλεσε όσα ανέφερε για τον Ιβάν Σαββίδη και την εταιρία DIMERA κατά την περίοδο των τηλεοπτικών αδειών.
Στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας  υπάρχει θέμα με τίτλο: «Η αλήθεια για τον Ιβάν Σαββίδη» αναφέροντας πως η DIMERA αποτελείται από κεφάλαια νόμιμα, πλήρως ελεγμένα από ορκωτούς λογιστές. 
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ, για την αποκατάσταση της αλήθειας ανακαλεί ρητά όσα δημοσίευσε στο φύλλο της με αριθ. 801 της 12.07.2016 για τον κ. Ιβάν Σαββίδη και την επιχειρηματική του δράση. 
Στο δημοσίευμα υπήρχαν ορισμένα στοιχεία που δημιουργούν στρεβλή και ψευδή εικόνα για τον κύριο Ιβάν Σαββίδη και τον παρουσιάζουν ως επιχειρηματία μειωμένης ηθικής υπόστασης και κύρους, που μεταφέρει κεφάλαια ύποπτης και παράνομης προέλευσης μέσω offshore εταιρίας στην Κύπρο, με στόχο του να συμμετάσχει στον Διεθνή Διαγωνισμό για τις τέσσερις άδειες τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας μετάδοσης υψηλής ευκρίνειας, αποφεύγοντας τους προβλεπόμενους υπηρεσιακούς ελέγχους των εν λόγω κεφαλαίων, στους οποίους διαφορετικά θα υποβάλλονταν, και οι οποίοι θα διερευνούσαν την προέλευση και δεν θα δεχόταν την κίνηση των συγκεκριμένων κεφαλαίων, χωρίς οποιοσδήποτε από τους ως άνω ισχυρισμούς και διαδόσεις να βασίζονται σε κανένα πραγματικό περιστατικό ή αποδεικτικό στοιχείο.
Στο πλαίσιο αυτό η εφημερίδα μας επιθυμεί να ξεκαθαρίσει στο αναγνωστικό κοινό αλλά και σε όλους όσοι αναπαρήγαγαν τα σχετικά δημοσιεύματα τα εξής:
ι) είναι σαφές άτι η σύσταση της κυπριακής εταιρίας DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, με κεφάλαιο € 8.000.000, και μόνη μέτοχο την DIMERA Ltd., συμφερόντων του κυρίου Ιβάν Σαββίδη, η οποία υπέβαλε φάκελο συμμετοχής στον εκκρεμή Διεθνή Διαγωνισμό για τη χορήγηση 4 αδειών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας μετάδοσης υψηλής ευκρίνειας, προήλθε από κεφάλαια απολύτως νόμιμα.
Είναι ξεκάθαρο ότι η DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED έχει συντεταγμένες οικονομικές καταστάσεις, πλήρως ελεγμένες από ορκωτούς ελεγκτές, οι οποίες αποτυπώνουν με κάθε διαφάνεια την προέλευση του μετοχικού της κεφαλαίου.) Από πουθενά δεν προκύπτει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος διενεργεί αυστηρότερο έλεγχο στις διατραπεζικές συναλλαγές και στο τραπεζικό σύστημα ευθύνης της, από ό,τι η κεντρική τράπεζα της Κύπρου.
Από πουθενά δεν προκύπτει ότι υπάρχει εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κινήσεις λογαριασμών από ρώσικες εταιρίες ή προειδοποίηση των ΗΠΑ περί μη ανοχής διακίνησης κεφαλαίων από ρώσικες εταιρίες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην εγχώρια αγορά των μέσων ενημέρωσης, η ίδια δε η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις 4 τηλεοπτικές άδειες προβλέπει ρητά τη δυνατότητα συμμετοχής και οιασδήπστε αλλοδαπής εταιρίας χωρίς απολύτως κανένα περιορισμό ως προς τη χώρα ίδρυσής της.
Είναι ξεκάθαρο ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο κύριος Ιβάν Σαββίδης είχε κανέναν λόγο ή σκοπό να αποφύγει τον όποιο έλεγχο ασκεί η Τράπεζα της Ελλάδος ή οποιαδήπστε άλλη κεντρική τράπεζα στις διατραπεζικές συναλλαγές ευθύνης της.
Είναι επίσης σαφές ότι η ΣΕΚΑΠ, εταιρία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, είναι μία κερδοφόρα εταιρία, η δε εντύπωση που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί οιι ο κύριος Ιβάν Σαββίδης ενεργεί σαν ρώσος ολιγάρχης και προσπαθεί να παρακάμψει ή να αποφύγει κατά την ενάσκηση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων τους όποιους νόμιμους ελέγχους ημεδαπών υπηρεσιών και ότι για να πετύχει το στόχο του φτάνει μέχρι του σημείου να παραβιάσει βασικό όρο του εκκρεμή Διαγωνισμού για τις 4 τηλεοπτικές άδειες, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.
Είναι τέλος σαφές ότι από πουθενά δεν προκύπτει το παραμικρό σχέδιο συνεργασίας του κυρίου Ιβάν Σαββίδη με καναλάρχη ή άλλους δήθεν αφανείς εταίρους στο πλαίσιο συμμετοχής της εταιρίας συμφερόντων του στον εν λόγω Διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η εφημερίδα δεσμεύεται στο εξής να προβαίνει σε ενδελεχή διασταύρωση των στοιχείων και των πηγών της πριν δημοσιεύσει συκοφαντικές διαδόσεις σε βάρος του κ. Ιβάν Σαββιδη.






sdna.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη