18 Μαρ 2017

Τι κρύβεται πίσω από τα τρομοδέματα;

Χαμός με τα «ελληνικά τρομοδέματα» σε ΔΝΤ και Σόιμπλε
Χαμός με τα τρομοδέματα που στάλθηκαν από την Ελλάδα στο
ΔΝΤ και στον Γερμανό υπουργός Εσωτερικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς όλα δείχνουν πως δεν στάλθηκαν καθόλου τυχαία.
Οι δύο υποθέσεις συνδέονται φυσικά μεταξύ τους, ενώ οι αρχές ανησυχούν για την πιθανότητα ύπαρξης και άλλων τέτοιων παγιδευμένων δεμάτων.
Υπό το βλέμμα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας γίνονται άλλωστε και οι έρευνες των ΕΛΤΑ για την πορεία του δέματος και πιθανά κενά ασφάλειας.
Το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που ελέγχει τη μνήμη του μηχανήματος σάρωσης, από το οποίο πέρασε ο σάκος με τα δέματα, έχει ήδη εντοπίσει στο αρχείο το παγιδευμένο πακέτο που στάλθηκε στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών.
Οι αστυνομικοί είδαν ότι ο φάκελος ήταν μαζί με άλλα δέματα σε ένα μεγάλο σάκο.
Η φωτεινή ένδειξη όμως δεν άναψε, όπως θα έπρεπε να γίνει αν το μηχάνημα είχε εντοπίσει τα εκρηκτικά.
Τι να συμβαίνει άραγε; Μπήκε το δέμα στο μηχάνημα και αυτό δεν λειτούργησε ή υπήρξε αμέλεια από υπάλληλο;
Στην τηλεοπτικό σταθμό του ANT1, σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία που εγκατέστησε τα μηχανήματα σάρωσης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», τα κενά ασφάλειας οφείλονται στους ανθρώπους που τα χειρίζονται.
Συγκεκριμένα, ο υπάλληλος που ήλεγξε τα πακέτα, δηλαδή ο σαρωτής των δεμάτων, φαίνεται πως  πέρασε τα δέματα μόνο από το ακτινοσκοπικό μηχάνημα, είδε δηλαδή το εσωτερικό των δεμάτων σαν ακτινογραφία, όμως δεν τα πέρασε και από το δεύτερο μηχάνημα όπως όφειλε, δηλαδή, σύμφωνα πάντα με τον Έλληνα αντιπρόσωπο της εταιρείας, ο υπάλληλος δεν τσέκαρε ποτέ το πακέτο για εκρηκτική ύλη, καθώς ενδεχόμενα δεν θεώρησε το δέμα επικίνδυνο.
Ο κακός επαγγελματισμός για μία ακόμα φορά ανοίγει παραθυράκια για γενικότερα σχέδια αύξησης της αστυνόμευσης στα αεροδρόμια και όχι μόνο, μιας και η αποστολή δεμάτων από την πολυδιαφημισμένη Ελλάδα της κρίσης σε ΔΤΝ και Σόιμπλε, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Εκτός αν συνέβη κάτι άλλο και δεν λειτούργησε πράγματι το μηχάνημα, καθώς ο υπεύθυνος σάρωσης των δεμάτων στο αεροδρόμιο, δήλωσε:
«Ο έλεγχος των δεμάτων στον χώρο αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν επαρκής. Χρησιμοποιείται υπερσύγχρονο γερμανικό σύστημα X-ray (σ.σ. κόστους 130.000 ευρώ) που όταν εντοπίζει εκρηκτική ύλη σημαίνει συναγερμός, όχι μόνο στον χειριστή της συσκευής αλλά και σε προϊστάμενες υπηρεσίες. Δεν υπάρχει θέμα αβλεψίας του υπαλλήλου- ελεγκτή ή άλλης λανθασμένης ενέργειας στη διάρκεια του ελέγχου.
Το ζήτημα ήταν ότι ο φάκελος – βόμβα που στάλθηκε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών είχε ελάχιστη εκρηκτική ύλη (σ.σ. έχει υπολογισθεί σε 31 γραμμάρια) από κροτίδες, που δεν είναι εύκολα ανιχνεύσιμη. Επιπλέον με αυτό το σύστημα δεν μπορεί να εντοπισθούν καλώδια που μπορεί να περιέχονται στην συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού».
Όπως και να ‘χουν τα πράγματα, τι θα μας πουν τώρα; Πως είναι καλύτερο να αναλάβουν ρομπότ και την φύλαξη των ελληνικών και όχι μόνο αεροδρομίων με την σάρωση πακέτων και αποσκευών για επικίνδυνα δέματα;
Να μια ευκαιρία για να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους με ρομπότ σε ένα ακόμη τομέα. Ο άνθρωπος είναι αμελής, το ρομπότ όχι. Στην άκρη ο άνθρωπος, με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, σαν άχρηστος για τον κόσμο αυτό. Ξυπνήστε και δείτε τι γίνεται γύρω σας. Δείτε τα πάντα με άλλο μάτι.





EL.GR
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη