21 Μαρ 2017

Συναντίληψη και συναίνεση στο τετ α τετ Μητσοτάκη Μεϊμαράκη


Μέσα σε κλίμα που χαρακτηρίζεται από πηγές της Νέας Δημοκρατίας
ως εξαιρετικά θετικό, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης συναντήθηκαν επί σχεδόν μία ώρα στη Βουλή και

 Του Δημήτρη Γκάτσιου
έθεσαν επί τάπητος όλα τα μείζονα ζητήματα της εσωτερικής και εξωτερικής ατζέντας. "Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμη καμπή και σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι για να ασχοληθούμε με την παραπολιτική και τα κουτσομπολιά", τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης στους δημοσιογράφους, κλείνοντας κάθε συζήτηση για διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στον ίδιο και την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι στη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη, συζητήθηκαν τα εθνικά θέματα, η διαπραγμάτευση και ο αέναος κύκλος της δεύτερης αξιολόγησης.
Σημείωσε πως οι συζητήσεις αυτές γίνονται τακτικά. "Συμπίπτουμε και θα προχωρήσουμε σε κοινή κατεύθυνση, δεν υπάρχει κανένα θέμα παρεξήγησης. Ούτε καν συζητήσαμε τα θέματα του παρελθόντος. Εφόσον ο Τσίπρας δεν προχώρησε στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης αναλαμβάνει και την ευθύνη να ψηφίσει τα μέτρα. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε. Το είχα πει και όταν ήμουν Πρόεδρος. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας", ανέφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. "Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος αποδέχτηκαν μόνοι τους να προχωρήσουν και να βγάλουν τη χώρα στις αγορές. Η θέση μου ήταν πάντα σαφής και δεν σηκώνει παρερμηνείες. Αυτοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη", είπε ο κ. Μεϊμαράκης και ερωτηθείς εάν φοβάται μία επανάληψη σκηνικού 2015, επεσήμανε πως οι παράμετροι δεν είναι ίδιες. "Σήμερα και να κλείσει η αξιολόγηση, η χώρα θα σέρνεται.
Λένε όλοι να φύγει ο Τσίπρας. Το λέω κι εγώ. Αλλά εγώ βάζω και ένα κόμμα. Μέχρι να φύγει, τι πρέπει να κάνουμε. Αυτή τη στιγμή, αυτό που προέχει είναι να κλείσει η αξιολόγηση", τόνισε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ. Με χιούμορ απάντησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όταν ερωτήθηκε εάν του πρότεινε κάτι ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. "Μου πρότεινε να υπάρξει εθνική συνεννόηση για να βοηθήσουμε τον Τσακαλώτο στο πρόβλημά του με τη Σκάρλετ Γιόχανσον", ανέφερε.




capital.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη