19 Μαρ 2017

Σκάει βόμβα στον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ψηφίζει τα νέα μέτρα η...

Θα τρέχει ο Τσίπρας και δεν θα φτάνει στο τέλος...

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» μπαίνουν τα κομματικά και κοινοβουλευτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν και εφόσον ασφαλώς.
Εάν και εφόσον το αυριανό Eurogroup στείλει όντως ένα τόσο θετικό σήμα. (Είναι γεγονός πάντως ότι έχει ενταθεί η φημολογία για καθοριστικές, κατ’ ιδίαν συναντήσεις του Ε. Τσακαλώτου με εκπροσώπους των δανειστών μας, πριν ξεκινήσει δηλαδή η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης).
Στην περίπτωση αυτή πρέπει ως ένδειξη καλής θέλησης να ψηφιστούν κάποια μέτρα ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος φυσικά, όπως αναφέρει καλά πληροφορημένη κυβερντητική πηγή στο newpost.gr. Άρα λοιπόν είναι η ώρα του «μεγάλου ναι» και του «μεγάλου όχι» για καθένα ξεχωριστά βουλευτή της πλειοψηφίας. Ενώ πλησιάζει και η ώρα συνεδρίασης της πλέον κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και αυτιά των δημοσιογράφων, ακόμη και με αυξημένους τρόπους αποφυγής τους.

Καθώς όμως τα πράγματα «σφίγγουν», τώρα έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται οι πάσης λογής «αντιρρησίες». Πρώτα ήταν οι Ν. Φίλης και Π. Σκουρλέτης, σήμερα όμως είναι η σειρά της αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Εκπρόσωπος της «σκληρής» πτέρυγας των «53+», η αντιπρόεδρος επέλεξε μια κομματική και την πλέον φιλική προς τη συγκεκριμένη εσωκομματική τάση, εφημερίδα, την «Εποχή», προκειμένου να διατυπώσει με σαφήνεια τις απόψεις της.
Κατηγορεί πρώτα από όλα ότι από το πουθενά οι δανειστές ανοίγουν θέματα (ακόμη και αυτά που είχαν συμφωνηθεί), και το κάνουν ως μια τακτική εξουθένωσης του αντιπάλου. Αυτό, ως «ορεκτικό», γιατί μετά αρχίζουν οι «μπόμπες».
«Αν η συμφωνία εξελιχθεί όπως παρουσιάζεται από διαρροές, τότε νομιμοποιείται ο προβληματισμός κατά πόσο ταιριάζει να την κλείσει ένα κόμμα της Αριστεράς», αναφέρει υποστηρίζοντας επιπλέον ότι με την παρούσα συμφωνία επιχειρείται να ηττηθεί η κοινωνία, και μάλιστα δια του ΣΥΡΙΖΑ.
Υποστηρίζει ακόμη ότι κανείς δεν θέλει να κινητοποιήσει την κοινωνία στην τρέχουσα συγκυρία, αφήνοντας έτσι αιχμές και προς την Κουμουνδούρου. «Ο χρόνος που κύλησε δεν υπήρξε σύμμαχός μας», αναγνωρίζει ακόμη αφήνοντας επί της ουσίας κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό για τη στάση της από εδώ και πέρα, αν και πιστώνει στην κυβέρνηση σειρά θετικών, με ταξικό πρόσημο, πολιτικών.   





.sportdog.gr

/newpost.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη