16 Μαρ 2017

Θρίλερ με τη βόμβα στον Σόιμπλε που εστάλη από τον… Άδωνι – Ποιος ήταν ο πραγματικός αποστολέας;

Βόμβα στον Σόιμπλε – Ποιος και γιατί έστειλε παγιδευμένο δέμα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών; Πώς κατάφεραν να περάσουν το δέμα από το αεροδρόμιο; Γιατί ως αποστολέας
εμφανιζόταν το όνομα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη;
Συναγερμός σήμανε στη Γερμανία το απόγευμα της Τετάρτης (15/03/2017) έπειτα από την αποστολή παγιδευμένου δέματος που εστάλη στο υπουργείο Οικονομικών. Παραλήπτης ήταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ως αποστολέας εμφανιζόταν το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο συναγερμός ήταν διπλός. Τόσο στη Γερμανία, καθώς το πακέτο εντοπίστηκε την τελευταία στιγμή στον έλεγχο της αλληλογραφίας του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, όσο και στην Αθήνα, όταν ενημερώθηκαν οι Αρχές για τον υποτιθέμενο αποστολέα, τον Άδωνι Γεωργιάδη.


Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης όταν έφτασε στο γραφείο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών δέμα που περιείχε εκρηκτικά. Στο σημείο έσπευσαν ομάδες της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί οι οποίοι κλήθηκαν να απενεργοποιήσουν τον μηχανισμό. Το πακέτο είχε φτάσει στο κέντρο διαλογής του ταχυδρομείου στην Potsdamer Platz και είχε ως παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, το πακέτο είχε Έλληνα αποστολέα.
Το πακέτο με τα εκρηκτικά είχε ως αποστολέα τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, αναγράφοντας και τη διεύθυνση του πολιτικού του γραφείου στο κέντρο της Αθήνας.
Την είδηση επιβεβαίωσε στο Twitter και ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης:

Σύμφωνα με επίσημες αρχές, το πακέτο είχε ταχυδρομηθεί από την Ελλάδα, είχε δηλαδή σφραγίδα ελληνικού ταχυδρομείου.
«Τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνας έδειξαν ότι το πακέτο περιείχε μείγμα εκρηκτικών, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως για την παραγωγή πυροτεχνημάτων. Είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να προκαλέσει σοβαρά τραύματα μόλις άνοιγε το πακέτο», ανέφερε σε ανακοίνωση η αστυνομία.
Το περιεχόμενο –όπως φάνηκε στο ειδικό μηχάνημα με τις ακτίνες Χ- ήταν διάφορες εκρηκτικές ύλες από αυτές που χρησιμοποιούνται από ερασιτέχνες βομβιστές αλλά μεγάλης ισχύος, με στόχο αν προκληθούν σοβαροί τραυματισμοί αν ανοιγόταν χωρίς προσοχή.
Το κτήριο του ταχυδρομείου εκκενώθηκε αμέσως και οι αστυνομικοί χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να εξουδετερώσουν τον μηχανισμό.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Στο μεταξύ, τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου βρίσκονται σε συναγερμό, υπό το φόβο μαζικής αποστολής τρομοδεμάτων, με αποδέκτες και άλλους υψηλούς αξιωματούχους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αναμένεται να δοθούν και σχετικές εντολές για μέτρα ασφαλείας σε πρεσβείες και νευραλγικούς στόχους.
Παράλληλα, έχουν ζητήσει ενημέρωση και ανταλλαγή δεδομένων με τις γερμανικές Αρχές αναφορικά με την συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού, για να την συγκρίνουν με άλλες που είχε στείλει μαζικά η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» το 2010.
Υπενθυμίζεται πως τότε, είχε σταλεί παρόμοιο δέμα με παραλήπτη την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, και αποστολέα το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Σοβαρά ερωτήματα

Την ίδια ώρα, πάντως, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο, με τον απεστάλη το παγιδευμένο δέμα.
Ενδεικτικά, ερευνάται ο τρόπος με τον οποίο πέρασε από τις διαδικασίες ελέγχου των ΕΛ.ΤΑ. και του αεροδρομίου, χωρίς να εντοπιστεί η εκρηκτική ύλη που υπήρχε μέσα σ’ αυτό.




newsbomb.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη