15 Απρ 2017

ANAΨΕ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και με τιμές αρχηγού κράτους στις 18:30 στην Ελλάδα. 

 

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για την υποδοχή του και στην συνέχεια θα ταξιδέψει προς όλη την χώρα.

Άναψε το Άγιο Φως στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου και από εκεί θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της Γης που υπάρχουν Χριστιανοί. Στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσει στις 18:30 το απόγευμα, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που θα προσγειωθεί στο «Ελ. Βενιζέλος».

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ο Γ' το παρέδωσε σε όσους είχαν συγκεντρωθεί μέσα στον ναό.

Το Άγιος Φως, που συμβολίζει το θαυματουργό φως της Ανάστασης του Χριστού, θεωρείται ιερό από τους Χριστιανούς. Εμφανίζεται κάθε χρόνο την παραμονή της Ανάστασης, στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και η τελετή αποκαλείται το Θαύμα του Αγίου Φωτός.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στα Ιεροσόλυμα βρέθηκε ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως, ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, στην Ελλάδα.

Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Ελλάδα αναμένεται να αφιχθεί στις 18.30 στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για την υποδοχή του, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21.50.

Την αντιπροσωπεία που μετέβη στην Ιερουσαλήμ αποτελούν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννης Αμανατίδης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας και ο Αθανάσιος Μπούρας ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας , βουλευτής ΝΔ. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο Βασίλειος Κόκκαλης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής.

Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Σάμο, Χίο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως και τις 22:30. 







 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη