16 Απρ 2017

Ο λαός να δούμε πότε θα αναστηθεί! Στο πνεύμα της ημέρας οι πολιτικοί στέλνουν μηνύματα για την Ανάσταση

«Αρκεί να πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα», δήλωσε από την Κέρκυρα ο πρωθυπουργός
βγαίνοντας από το παλιό δημαρχείο της πόλης «Σαν Τζιάκομο» όπου παρακολούθησε το έθιμο των «μπότηδων».
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο δίδαγμα του Ομήρου ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη αλλά χρειάζεται και μυαλό.
«Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα ζήσει καλύτερες μέρες
«Η Ελλάδα θα ζήσει καλύτερες μέρες, γιατί το μπορεί και γιατί της αξίζει» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την Ανάσταση «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες σε όλη τη χώρα γιορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου και το Πάσχα. Αυτές οι άγιες μέρες έχουν τις ρίζες τους στο θαύμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου που εξακολουθεί να μας εμπνέει και να μας συγκινεί. Γιατί πάνω απ’ όλα, αυτό είναι το Πάσχα: Ο θρίαμβος της ελπίδας επί της απελπισίας. Της πίστης επί της απογοήτευσης. Της ζωής επί του θανάτου», σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «το μήνυμα αυτό το έχουμε ανάγκη ως χώρα και ως λαός τις δύσκολες εποχές που ζούμε».
Θεοδωράκης: Να μη φοβηθούμε να αλλάξουμε
«Να νικήσουμε τα προβλήματα. Να φύγουμε μπροστά. Με γνώση και σχέδιο. Να μη φοβηθούμε να αλλάξουμε ότι επιβάλλεται», ευχήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επίσης συσχετίζει την εορτή του Πάσχα με αυτήν της Άνοιξης και την αναγέννηση, την ελπίδα και τη δύναμη της ζωής, επισημαίνοντας ότι έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα με ένα σπάνιο και πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και να είμαστε μέλη μιας κοινωνίας που παρά την κρίση στέκεται όρθια και δείχνει την ανθρωπιά της σε όσους έχουν ανάγκη».
Καμμένος: ας αφήσουμε το Αναστάσιμο φως να φωτίζει τη ζωή όλων μας
«Έχοντας την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ως ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, ας αφήσουμε το Αναστάσιμο φως που ευαγγελίζεται η μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, να φωτίζει τη ζωή όλων μας και να μας χαρίζει υγεία, ειρήνη, αγάπη, αλληλεγγύη και αισιοδοξία για το αύριο», αναφέρει στο μήνυμα του για το Πάσχα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμενος.




 makeleio.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη