21 Απρ 2017

ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ

Τα λεμόνια είναι στην εποχή τους, άφθονα, και πρέπει να ετοιμάσετε σπιτική λεμονάδα για την σεζόν. Μην περιμένετε το καλοκαίρι που τα λεμόνια σπανίζουν ή είναι εισαγωγής.














Υλικά
  • 3 λεμόνια
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • Εκτέλεση
  • Βάλτε το νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τη ζάχαρη
  • Αφήστε να βράσει ώσπου να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη και να γίνει ελαφρύ σιρόπι
  • Στίψτε τα λεμόνια και βάλτε τα σε καράφα -Προσθέστε εκεί το σιρόπι και βάλτε την καράφα στο ψυγείο ώσπου να καταναλώσετε την λεμονάδα, με παγάκια, δυόσμο, φρούτα κλπ
Μια λεμονάδα διαρκείας
Αυτή ήταν η συνταγή για μια λεμονάδα της στιγμής.
Αν θέλετε να κάνετε ένα σπιτικό σιρόπι λεμονάδας και να το διατηρήσετε για μεγάλο διάστημα στην κατάψυξη, ακολουθήστε την εξής συνταγή:
Υλικά
  • 1 λίτρο χυμό λεμονιού
  • 1,25 λίτρο νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση
  • Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη να βράσει ώσπου να γίνει σιρόπι
  • Τότε προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα
  • Αφήνετε 2 λεπτά στην φωτιά και βγάζετε να κρυώσει
  • Αποθηκέψτε στην κατάψυξη σε θήκη όπως τα παγάκια
  • Βγάζετε 1 ή 2 παγάκια λεμονάδας κάθε φορά που θέλετε να σερβίρετε, προσθέτετε λίγο νερό, φύλλα δυόσμου, κάποιο φρούτο, 1 φέτα πορτοκάλι, καρπούζι, τζίτζερ κλπ.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη