27 Απρ 2017

Επίθεση Βόζεμπεργκ σε Ντάισελμπλουμ


Σε έντονο ύφος απευθύνθηκε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, με
παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο συζήτησης για το ελληνικό σχέδιο διάσωσης και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, παρουσία και του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, κ. Πιέρ Μοσκοβισί.

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής ξεκίνησε την παρέμβασή της, ζητώντας από τον κ Ντάισελμπλουμ να ανακαλέσει τις άστοχες δηλώσεις του σε βάρος των λαών της Νότιας Ευρώπης και ιδίως των γυναικών, οι οποίες προσφάτως ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στον ίδιο τόνο συνέχισε επί της ουσίας ζητώντας εξηγήσεις για την επιβολή μέτρων μη αναπτυξιακού χαρακτήρα, που εξαθλιώνουν την κοινωνία και τον ελληνικό λαό.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, μία υπόσχεση που έχει δοθεί στη χώρα από το Νοέμβριο του 2012.

Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της Ελίζας Βόζεμπεργκ:

«Κύριε Ντάισελμπλουμ, προσβάλατε τις Ευρωπαίες γυναίκες, προσβάλατε τη χώρα μου. Θα περίμενα να ανακαλέσετε, γιατί όπως ξέρετε οι δηλώσεις σας δεν παρερμηνεύτηκαν, απλώς δημοσιοποιήθηκαν. Θα το αντιπαρέλθω, για να σας δώσω τον εξής προβληματισμό που συμβαίνει στους πολίτες της χώρας μου. Απευθύνομαι και στον Επίτροπο κύριο Μοσκοβισί. Αφού και οι δυο σας παραδέχεστε ότι η χώρα παρουσίασε πλεόνασμα και υποθέτετε ότι αυτό το πλεόνασμα θα διαρκέσει και τα επόμενα χρόνια, τότε δώστε μία εξήγηση, γιατί επιβάλλετε μέτρα τα οποία εξαθλιώνουν την κοινωνία και τον Ελληνικό λαό, μέτρα όπως μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, μέτρα που δεν έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα; Και γιατί επιτέλους δεν συμβάλλετε ώστε να ρυθμιστεί το χρέος, μία υπόσχεση που έχετε δώσει στη χώρα μου από το Νοέμβριο του 2012;»

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη