17 Απρ 2017

Ο Τόμσεν αποφασίζει… πότε θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα

Για να… καταλαβαινόμαστε. Η σχεδιαζόμενη… πάσα των ηνίων της διαπραγμάτευσης από πλευράς Θεσμών στο Διεθνές
Νομισματικό Ταμείο, με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, σε επίπεδο τακτικού χειρισμού, δείχνει ότι ο Πολ Τόμσεν θα είναι εκείνος που θα αποφασίσει πότε θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα.

  Κατιάνα Ναυπλιώτου

Πρακτικά, αυτό θα συμβεί, χωρίς ωστόσο οι σχετικές προγνώσεις να είναι σε βάρος της κυβέρνησης, με βάση τουλάχιστον τα δεδομένα τα οποία διαμορφώνονται στην παρούσα συγκυρία.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δανός… φίλος της Κριστίν Λαγκάρντ, θα κινεί τα νήματα για λογαριασμό των Θεσμών, με αυξημένο ρόλο και τελική παρέμβαση.
Θα εκτιμήσει την πορεία προόδου της ελληνικής οικονομίας, στη βάση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων, θα… προβλέψει το μέλλον, και κατά συνέπεια θα αποφασίσει για το αν η εφαρμογή δυσβάσταχτων δημοσιονομικών μέτρων θα πρέπει να έρθει νωρίτερα. Δηλαδή, το 2019.
Η χρονική στιγμή εφαρμογής των δύσκολων μέτρων, συνεπάγεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να έχει επιλέξει νωρίτερα να κάνει εκλογές, προκειμένου να κρατήσει ένα αξιοπρεπές ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ, και να φορτώσει τα βάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αυτός είναι ο πυρήνας της στρατηγικής της “δεξιάς παρένθεσης”. Που μένει να φανεί πόσο αποτελεσματική θα αποδειχθεί.






ysterografa.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη