21 Απρ 2017

Για αυτό μας έπιασαν τον κ@λο τον χειμώνα! Αποκάλυψη - μπόμπα για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ!

Την επανεξέταση του πλαισίου που διέπει τα κοινωνικά τιμολόγια της ΔΕΗ με τρόπο που οι πραγματικά αδύναμοι να
τυγχάνουν μεγάλων εκπτώσεων ρεύματος (ή και να το παίρνουν δωρεάν), προανήγγειλε ο επικεφαλής της ΡΑΕ, Νίκος Μπουλαξής.
Ενημερώνοντας την επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, δήλωσε πως οι σχετικές ρυθμίσεις θα ψηφιστούν το ερχόμενο δίμηνο από τη Βουλή προκειμένου «να αποδειχθεί έμπρακτα η αλληλεγγύη για το ρεύμα που είναι βασικό αγαθό».
Ακόμα, αναφερόμενος στους «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ που αντίκρισαν το χειμώνα πολλοί καταναλωτές, ο κ. Μπουλαξής, σημείωσε πως πέραν της βαρυχειμωνιάς, μεγάλο ρόλο έπαιξαν και οι ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας). « Υπάρχει μια στρέβλωση! Αν κάποιος υπερβεί τη κατανάλωση 2.000 κιλοβατώρων το τετράμηνο θα πληρώσει όλη την ενέργεια ακόμα και αν αυτή η υπέρβαση αφορούσε μόνο 2 κιλοβατώρες, ενώ αν ήταν κάτω από το όριο θα πλήρωνε κανονικά», δήλωσε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως η Ανεξάρτητη Αρχή θα εισηγηθεί αλλαγές.
Ακόμα, υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας για ενεργειακή διασύνδεση των νησιών, καθώς όπως είπε με τη υφιστάμενη κατάσταση στοιχίζει επιπλέον 600 - 800 εκατ. ευρώ από τη τροφοδοσία με πετρέλαιο. Σημείωσε δε πως από το 2020 και μετά η χώρα θα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στα νησιά από τους σταθμούς πετρελαίου λόγω της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που θέτει ζήτημα εκπεμπόμενων ρίπων.



http://newpost.gr

sportdog.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη