21 Απρ 2017

TΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: Τζιχαντιστές γάζωσαν αστυνομικούς στη Champs Elysees – Υπάρχουν νεκροί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σε ένα ένοπλο περιστατικό που σημειώθηκε στην Λεωφόρο των
Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, ανέφερε μια αστυνομική πηγή.
Τέσσερις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, στο Παρίσι σήμανε νέος συναγερμός από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, καθώς και σε άλλο δρόμο κοντά στην περιοχή περίπου μιάμιση ώρα αργότερα. Το Ισλαμικό Κράτος έσπευσε και αυτή τη φορά να αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.
Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίστηκαν βαριά. Δράστης, σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq, φίλα προσκείμενο στο Ισλαμικό Κράτος, δράστης της αιματηρής επίθεσης είναι ο Βέλγος Αμπού Γιουσίφ. Επίσης, Η αστυνομία της Γαλλίας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για δεύτερο δράστη. Πρόκειται για ύποπτο που έφτασε στη Γαλλία με τρένο από το Βέλγιο.
Μόλις λίγη ώρα αργότερα, τα διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν πως σημειώθηκε νέο περιστατικό με πυροβολισμούς κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, κάτι που όμως διέψευσε ο υπουργός Εσωτερικών σε επίσημες δηλώσεις του.
Ο δράστης που σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας ήταν «γνωστός εξτρεμιστής» στις αρχές. Είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκιση για επίθεση κατά αστυνομικών αλλά είχε αποφυλακιστεί πρόωρα.
«Βγήκα από τα “Sephora” και περπατούσα στο πεζοδρόμιο, όπου ήταν παρκαρισμένο ένα Audi 80. Ένας άνδρας βγήκε έξω και άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικού, με ένα Καλάσνικοφ. Ο αστυνομικός έπεσε κάτω. Άκουσα έξι πυροβολισμούς. Φοβήθηκα. Έχω μια κόρη δύο ετών και σκέφτηκα ότι θα πεθάνω. Στόχευε τον αστυνομικό…”, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.
Οι δυνάμεις ασφαλείας θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση κατά τις εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στην πρώτη του δήλωση μετά τη νέα επίθεση στο Παρίσι. Όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι πρόκειται για επίθεση που σχετίζεται με την τρομοκρατία, δήλωσε ο Ολάντ, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα παραμείνουν σε κατάσταση επαγρύπνησης κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξάγεται την Κυριακή.
Σε τηλεοπτικό μήνυμά του, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι την Παρασκευή θα συγκληθεί επείγουσα συνάντηση των επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας, άμυνας και πληροφοριών.







 crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη