20 Μαΐ 2017

Ομιλία Κώστα Καραμανλή στη συζήτηση για το 4ο Μνημόνιο

Διαβάζοντας το 3ο Μνημόνιο της 14ης Αυγούστου 2015, διαπιστώνει κάποιος ότι η κυβέρνηση ήταν τότε σε ένα πράγμα
συνεπής και συστηματική: Στην εξόντωση της μεσαίας τάξης. Διαβάζοντας το 4ο Μνημόνιο – γιατί βλέπετε ότι μέσα σε 2 χρόνια έχετε  φέρει 2 μνημόνια – διαπιστώνει κανείς ότι η συγκυβέρνησή σας είναι και σ’ένα άλλο πράγμα συστηματική: Στην εξόντωση των μη-προνομιούχων. Είστε, δυστυχώς, η έμπρακτη διάψευση της αριστεράς και ζητώ συγγνώμη από το ΚΚΕ, από τους πραγματικούς αριστερούς αυτής της αίθουσας.
Εσείς σήμερα έρχεστε και τιμωρείτε αυτούς  ακριβώς που θεωρητικά πρέπει να στηρίζετε.
Υπό αυτήν και μόνο την έννοια σήμερα η αριστερά – όπως τουλάχιστον την εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ – έχει υποστεί ένα σφοδρό πλήγμα.
Δείχνετε, όμως, ότι παραμένετε συνεπείς αριστεροί στο εξής: Στο ότι εκφράζετε πιστά τη ρήση του Λένιν «η αλήθεια είναι μια μικροαστική συνήθεια» και ότι «το επαναλαμβανόμενο ψέμα γίνεται αλήθεια».
Επί 2 χρόνια τώρα αντί να κάνετε πολιτική, κάνετε βαφτίσια. Βαφτίσατε την τρόικα «θεσμούς», το 3ο Μνημόνιο «δανειακή σύμβαση» και τέλος το 4ο μνημόνιο «το τέλος των μνημονίων». Ο βολονταρισμός αυτός έχει φτάσει σήμερα στο απόγειό της. Η προσπάθεια ν’αλλάξετε ονομασία στα πράγματα, μπας και αλλάξει η πραγματικότητα, έχει πλέον φτάσει στο τέλος της.
Αλλά 2 χρόνια τώρα αρνείστε να δείτε την πραγματικότητα.
Επιβάλλετε σήμερα μέτρα που διαρκούν πέρα του 2018, που δεσμεύουν τη χώρα πέρα του τέλους του 3ου Μνημονίου.
Διαβάζοντας το άρθρο 15 διαπιστώνουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει ούτε 1 ευρώ παροχές χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ.
Εδώ καταρρέει το επιχείρημα των δήθεν αντιμέτρων.
Είστε η κυβέρνηση των απολύτων αντιφάσεων:
-    Τον Δεκέμβριο του 2016 δώσατε 13η σύνταξη. Σήμερα κόβετε σχεδόν 2.
-    Μας διαβεβαιώνατε ότι δεν θα δεχθείτε ούτε 1 ευρώ μέτρα και παίρνετε 4,9 δις μέτρα.

Οι αντιφάσεις αυτές αποδομούν το αφήγημά σας περί εξόδου από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων.
Γι’αυτούς τους λόγους, η θέση της Νέας Δημοκρατίας, της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, είναι ξεκάθαρη: Δεν συναινούμε στη ψήφιση του 4ου Μνημονίου, που στόχο έχει την εξόντωση των μη-προνομιούχων. Αυτό το Μνημόνιο θα έχει μόνο τη δική σας σφραγίδα.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη