20 Μαΐ 2017

Επίσημη Ρωσική Ακαδημία για τον Ελληνισμό της Μακεδονίας (βίντεο)

Το απόσπασμα του επόμενου βίντεο, το οποίο διηγείται μια από τις κορυφαίες ακαδημαϊκούς της Ρωσίας, η ιστορικός και γλωσσολόγος Σβετλάνα Α. Γερασίμοβα, καταδεικνύει με σαφήνεια, με έναν μη αμφίσημο και συνοπτικό τρόπο, ότι η ελληνιστική εποχή, μια από τις σημαντικότερες και μακρόχρονες περιόδους στην ιστορία της ανθρωπότητας, είναι μια εκδήλωση του ελληνικού εθνικού πνεύματος.

 Το βίντεο αποτελεί μέρος ενός ακαδημαϊκού σχεδίου από το Βορειοδυτικό Ινστιτούτο Διοίκησης της Ρωσίας, το οποίο χρηματοδοτείται και εγκρίνεται επίσημα από το Γραφείο του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Θεωρείται ότι είναι μια συλλογή επιστημονικών θεμάτων που παρουσιάζονται σε απευθείας σύνδεση και γραμμένες σε δημοφιλείς, εύκολα κατανοητές γλώσσες, με ελάχιστη επαγγελματική φρασεολογία ή σύνθετες εκφράσεις. Όπως φαίνεται από τα σχετικά αποσπάσματα από τη διάλεξη, η ελληνική ουσία της Ελληνιστικής εποχής επιβεβαιώνεται ρητά και στηρίζεται τόσο στην κοινή γνώση (πρακτικά γνωστή παντού, εκτός από την ΠΓΔΜ κατά τη σημερινή εποχή του Νικολά Γκρουέφσκι (2006-2017), όσο και στην υποστήριξη του του Κρεμλίνου.


Αλλά η κύρια ποιότητα της σύντομης ανακεφαλαίωσης της αρχαίας ιστορίας είναι ο συλλογισμός που βασίζεται στο γεγονός, το οποίο αποδεικνύεται καλά με αυστηρή ακαδημαϊκή δραστηριότητα. Η προέλευση του όρου «Ελληνιστικός», ο χαρακτήρας των ελίτ στην αυτοκρατορία του Αλεξάνδρου και το κράτος που την διαδέχεται και οι ελικοκεντρικές ιδιότητες του πολιτισμού της εποχής αυτής εξηγούνται σαφώς.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη