19 Μαΐ 2017

Π.Ε Σερρών : Με επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Εθελοντές δότες μυελού των οστών

Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Εθελοντές δότες μυελού των οστών , μαζί μπορούμε να κάνουμε τη λευχαιμία
παρελθόν».
Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα με θέμα «Εθελοντές δότες μυελού των οστών ,μαζί μπορούμε να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17-5-2017 στην αίθουσα «Κων/νος Καραμανλής» της Π.Ε.Σερρών.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Σερρών, το Δ.Σ. του τοπικού τμήματος Σερρών του Σ.Ε.Π.Ε.Κ.Ε.Μ και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών σε συνεργασία με το Κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών και του Συλλόγου "Όραμα Ελπίδας" και με την υποστήριξη της UNESCO Σερρών.
Την ημερίδα συντόνισε ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος Σερρών του Σ.Ε.Π.Ε.Κ.Ε.Μ Σωκράτης Κοτζάογλου και προλόγισε ο ιατρός Αναστάσιος Αναστασιάδης , Προϊστάμενος του Τμήματος Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Σερρών.
Η Συντονίστρια/Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας Γ.Ν. Σερρών Αικατερίνη Τζιούρα ήταν μία εκ των εισηγητών και μίλησε στους παραβρισκόμενους για τη σημασία της δωρεάς του μυελού των οστών, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία για τη σωτήρια αυτή διαδικασία για συνανθρώπους μας που νοσούν.
Στη συνέχεια ο Νάσος Παπαδόπουλος, ιατρός της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Σερρών, ενημέρωσε πώς μπορεί να γίνει κάποιος που το επιθυμεί δότης μυελού των οστών , τονίζοντας πως πρόκειται για μία πολύ απλή διαδικασία που απαιτεί μόνο λήψη στοματικού επιχρίσματος από τον ενδιαφερόμενο δότη.
Επίσης, η ψυχολόγος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Σερρών Φωτεινή Τσουκνίδα προσέγγισε το θέμα από ψυχολογικής πλευράς στην εισήγησή της με τίτλο «το αληθινό νόημα της ζωής».
Όλοι οι εισηγητές εστίασαν στην αναγκαιότητα να αυξηθεί στη χώρα μας ο αριθμός των δοτών μυελού των οστών, ως μία πράξη έμπρακτης φιλαλληλίας προς τους συνανθρώπους μας που νοσούν και που εύχονται να βρεθεί κάποια στιγμή συμβατός δότης που θα τους χαρίσει τη ζωή. Μάλιστα τονίστηκε μετ’ επιτάσεως πως η δωρεά μυελού των οστών είναι μια πολύ απλή και απολύτως ακίνδυνη διαδικασία για τον δότη σε περίπτωση που βρεθεί συμβατός.
Το «παρών» στην ημερίδα έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης που συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και τόνισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων στο θέμα της δωρεάς μυελού των οστών. Μάλιστα δήλωσε πως τέτοιες προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν καθώς είναι ένα θέμα που αγγίζει όλους μας. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν επίσης η Προϊσταμένη της Δ/νσης Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Σιδηροπούλου.
Να σημειώσουμε πως η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα της Π.Ε. Σερρών και του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών και την παρακολούθησαν πολλοί Σερραίοι πολίτες. Μάλιστα στην πλειοψηφία τους έγιναν δότες μυελού των οστών αμέσως μετά την εκδήλωση, καθώς εγγράφηκαν στο μητρώο εθελοντών μυελού των οστών με λήψη στοματικού επιχρίσματος, που γινόταν από την εξειδικευμένη ομάδα του τμήματος αιμοδοσίας του Γ.Ν. Σερρών


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη