16 Μαΐ 2017

Έρχεται βιβλίο-βόμβα από Ακη Τσοχατζόπουλο για το ΠΑΣΟΚ

Στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά από ακριβώς πέντε χρόνια εγκλεισμού του στον Κορυδαλλό,
περίμενε για πρώτη φορά με τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, την επιστροφή του γιου τους, Απόστολου Τσοχατζόπουλου, από έναν αγώνα ποδοσφαίρου στο σπίτι τους, στο Χαλάνδρι.

Η σκηνή έμοιαζε πολύ καθημερινή για μια συνηθισμένη οικογένεια ενός ζευγαριού, που ζει μια συμβατική ζωή, αλλά όχι για την οικογένεια Τσοχατζόπουλου, η οποία τα προηγούμενα χρόνια πέρασε διά πυρός και σιδήρου και απασχόλησε την ελληνική κοινή γνώμη με μια ιστορία με προμήθειες εξοπλιστικών, εμβάσματα εκατομμυρίων ευρώ, κατηγορίες για μίζες και ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος πέρασε το κατώφλι του σπιτιού του στο Χαλάνδρι με το δεξί, όπως τον προέτρεψε η σύζυγός του, ανέβηκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος όπου μένει πια και αφού χαιρέτησε τους δημοσιογράφους άρχισε να κοιτάει ανυπόμονα προς την κατεύθυνση του σχολείου του παιδιού του.

ΕΓΓΥΗΣΗ. Μία ώρα νωρίτερα, ο πρώην υπουργός, ο οποίος το 1996 είχε φτάσει έως το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, αφού για λίγες ψήφους είχε χάσει την πρωθυπουργία από τον Κώστα Σημίτη, είχε καταφέρει να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας και αφού είχε συγκεντρώσει το ποσό των 200.000 ευρώ που του είχε βάλει ως εγγύηση η ελληνική Δικαιοσύνη.

Ακόμα και την τελευταία στιγμή το πρωί της Πέμπτης, η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, και οι δικηγόροι του, Γιάννης Παγορόπουλος και Γιάννης Νικολάου, είχαν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να ξεπεράσουν όλες τις διαδικασίες από τις αρμόδιες ΔΟΥ και την Εισαγγελία και να γίνει η μεταφορά του από το νοσοκομείο των φυλακών προς την έξοδο του Κορυδαλλού, προκειμένου να καταφέρουν να κάνει ο πρώην υπουργός το πολυπόθητο βήμα προς την ελευθερία.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, με εμφανή πάνω του τα σημάδια της ταλαιπωρίας από την πρόσφατη εγχείρηση καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί, βγαίνοντας από τις Φυλακές Κορυδαλλού έμοιαζε περισσότερο με σκιά του εαυτού του, ενός ανθρώπου που είχε προφυλακιστεί από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή εκείνον τον φοβερό Απρίλιο του 2012, όταν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος εκατομμυρίων ευρώ για μίζες από τα εξοπλιστικά.

Την πρόπερασμένη Πέμπτη, βγαίνοντας από τον Κορυδαλλό και κρατώντας με το χέρι του την κ. Βίκυ Σταμάτη, χαμογέλασε αμήχανα στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν απέξω και έκανε μια πολύ σύντομη δήλωση: «Είναι σημαντική μέρα για μένα. Εληξε ο εγκλεισμός και βασανισμός μου».

Εκανε και καταλογισμό ευθυνών για την κατάστασή του: «Ευθύνη έχει η κυβέρνηση Παπανδρέου Γιώργου και Σημίτη Κώστα».

Λίγο νωρίτερα, η σύζυγός του μπαίνοντας στον Κορυδαλλό είχε δηλώσει ότι «είναι κυρίως μεγάλη χαρά για το παιδί μας».

Ο κύριος Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε ρητά να απαντήσει για την προέλευση των 200.000 ευρώ της εγγυοδοσίας, αλλά και για τα 3.500 ευρώ που δόθηκαν προκειμένου να εξαγοραστούν οι υπόλοιποι πέντε μήνες που θα χρειάζονταν για να εκτίσει την ποινή για το «πόθεν έσχες» του, σύμφωνα με την καταδίκη του.

Στον πρώην υπουργό έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας του στο αστυνομικό τμήμα με βάση την 20ετή κάθειρξή του για την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Οι πληροφορίες για το πρόσωπο που βοήθησε στη συγκέντρωση του ποσού είναι ασαφείς, ακόμα και το αν πρόκειται για ένα άτομο ή περισσότερα.

Το πρώτο τηλεφώνημα που δέχτηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος στο αυτοκίνητο που κατευθυνόταν στο σπίτι του, στο Χαλάνδρι, ήταν μάλλον από τον πρώην συνεργάτη και στενό του φίλο, Αντώνη Λιβάνη.

Το τηλεφώνημα έγινε από την κόρη του κυρίου Λιβάνη, Γιώτα, η οποία του ευχήθηκε για την αποφυλάκισή του και στη συνέχεια του έδωσε τον πατέρα της.

Είναι άγνωστο τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο ανδρών, φαίνεται όμως ότι είναι η μόνη φορά που οι αυτήκοοι μάρτυρες άκουσαν τη φωνή του κυρίου Τσοχατζόπουλου να «σπάει».

Η πρώτη επιθυμία του πρώην υπουργού ήταν να κάνει ένα ζεστό μπάνιο και για λίγες μέρες να παραμείνει σπίτι του, να δει το παιδί του και να ξεκουραστεί.

Η δεύτερη επιθυμία, όπως την είχε εκφράσει, ήταν να απολαύσει ένα γεύμα με ψάρι και λίγο ουζάκι κοντά στη θάλασσα. Το σχέδιο αυτό όμως αναβλήθηκε για λίγες ημέρες.

Η υποδοχή του μικρού Απόστολου Τσοχατζόπουλου από τον πατέρα του έγινε διακριτικά λίγες ώρες αργότερα.

ΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. Η πρώτη έξοδος του κυρίου Τσοχατζόπουλου στους δρόμους της Αθήνας θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, τις επόμενες ημέρες. Είναι αποφασισμένος πάντα, όπως μας λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του, να επιστρέψει στο γραφείο του και πιθανότατα να σκεφτεί να αρχίσει τη συγγραφή του βιβλίου που έχει προαναγγείλει, το οποίο θα βασίζεται στο πολύτιμο αρχείο του, που αφορά όχι μόνο το κόμμα που υπηρέτησε επί χρόνια, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και πρόσωπα πολιτικών πρώτης γραμμής, καθώς και ξένους ηγέτες. Πολλοί αποδίδουν το εναντίον του μένος ακριβώς στην ύπαρξη αυτού του αρχείου, ενώ κάποιοι άλλοι φαίνεται ότι τρέμουν στην ιδέα τού τι πρόκειται να αποκαλυφθεί τους επόμενους μήνες...

Τώρα μένει να αποδειχθεί αν το οπλοστάσιο μνήμης του πρώην υπουργού θα προκαλέσει τον πολιτικό σεισμό που κάποιοι περιμένουν ή αν τα πυρά που φαντάζονταν κάποιοι άλλοι θα είναι απολύτως άσφαιρα.

«Τώρα θα μιλήσει εκείνος»
Οταν ζητήσαμε ένα σχόλιο από τον δικηγόρο του πρώην υπουργού, Γ. Παγορόπουλο, ο οποίος όλα τα χρόνια της δικαστικής του περιπέτειας δεν ήταν μόνο ο νομικός του παραστάτης, αλλά και ο φίλος του, ο άνθρωπος στον οποίο απευθυνόταν σε κάθε δυσκολία του, εκείνος μας είπε: «Τώρα ρωτήστε τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Εγώ μιλούσα για λογαριασμό του όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τώρα πια μπορεί να μιλήσει εκείνος». Πρόσθεσε πάντως ότι «ο Ακης Τσοχατζόπουλος είναι πλέον κοντά στην οικογένειά του. Μετά από πέντε χρόνια εγκλεισμού, είναι σε θέση να διαφυλάξει την υγεία του, να ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεσή του και να αποδείξει ο ίδιος αυτά που λέει για την αθωότητά του. Να είστε σίγουροι ότι ο Ακης δεν θα κάτσει στη γωνιά του και ως παλιός πολιτικός θα έχει άποψη και, όταν χρειαστεί, θα τη διατυπώσει».
 




parapolitika.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη