20 Μαΐ 2017

ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΤΕΛΩΝ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΜΕ ΡΩΣΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΤ.ΤΡΑΜΠ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΛΩΝ.

Τουλάχιστον 18 επαφές με Ρώσουςαξιωματούχους και άτομα που είχαν σχέσεις με το Κρεμλίνο, είχαν μέσω τηλεφώνου και emails ο Μάικλ Φλιν κι άλλοι συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ κατά τους επτά τελευταίους μήνες της προεκλογικής εκστρατείας, όπως αποκαλύπτει το Reuters επικαλούμενο Αμερικανούς νυν και πρώην αξιωματούχους, που έχουν γνώση των επαφών αυτών.
Οι επαφές αυτές δεν είχαν αποκαλυφθεί έως τώρα κι αποτελούν μέρος των ντοκουμέντων που εξετάζει το FBI και οι επιτροπές του Κογκρέσου στο πλαίσιο της έρευνας για την καταγγελλόμενη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές και τις διασυνδέσεις συνεργατών του Τραμπ με τη Ρωσία.
Από αυτές τις επαφές οι έξι αφορούν σε τηλεφωνήματα μεταξύ του Ρώσου πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ και συμβούλων του Τραμπ μεταξύ των οποίων ο Φλιν.
Μετά τη νίκη του Ρεπουμπλικανού οι επαφές μεταξύ Φλιν και Κίσλιακ πύκνωσαν καθώς συζητούσαν τη δημιουργία ενός «υπόγειου» δικτύου επικοινωνίας μεταξύ του Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν, που θα μπορούσε να παρακάμψει την γραφειοκρατία της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας, την οποία και οι δύο πλευρές θεωρούσαν αρνητική προς τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.
Οι νυν και πρώην αξιωματούχοι που μίλησαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο είπαν ότι δεν είδαν αποδείξεις για κάτι ενοχοποιητικό ή για συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων του Τραμπ και τις Ρωσίας στις επικοινωνίες που έχουν μέχρι στιγμής εξεταστεί. Αλλά η αποκάλυψή τους αναμένεται να εντείνει την πίεση στον Αμερικανό πρόεδρο και τους συνεργάτες του να παράσχουν στο FBI και το Κογκρέσο μια λεπτομερή καταγραφή των επαφών τους με Ρώσους στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας αλλά και στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την ορκωμοσία.
Ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σχολιάσει τις αποκαλύψεις, ενώ στη Μόσχα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ του Reuters.
Οι πηγές του πρακτορείου ανέφεραν ότι οι συζητήσεις των ανθρώπων του Τραμπ με τους Ρώσους εστίαζαν στη βελτίωση των διμερών οικονομικών σχέσεων μετά τις κυρώσεις που επεβλήθησαν στη Μόσχα, στη συνεργασία για την καταπολέμηση του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία και τη συγκράτηση της ανερχόμενης Κίνας.
Ένας απ’ τους συνομιλητές των συνεργατών του Τραμπ ήταν ο Ουκρανός πολιτικός και ολιγάρχης, Βίκτωρ Μέντβεντσουκ, του οποίου την κόρη έχει βαφτίσει ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Άγνωστο με ποιον απ’ τους ανθρώπους του Τραμπ συνομίλησε, αλλά τα θέματα της συζήτησης αφορούσαν στην αμερικανο-ρωσική συνεργασία.
Ο ίδιος πάντως διαψεύδει ότι είχε επαφή με οποιονδήποτε απ’ την ομάδα της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη