23 Ιουν 2017

«ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ» ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ – Τι πρόδωσε τον σατανικό καθηγητή της Ρόδου (ΦΩΤΟ)

Επί 19 ολόκληρα χρόνια παρέμενε ασύλληπτος και εργαζόταν κανονικά παραδίδοντας μαθήματα ο 50χρονος καθηγητής
Αγγλικών που συνελήφθη τον περασμένο Μάιο βάσει εντάλματος για την άγρια δολοφονία της 84χρονης Μαρίας (Μαριώ) Καπλανίδου, μέσα στο σπίτι της στην Κω τον Ιούλιο του 1998!
Αργά το βράδυ της Δευτέρας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παρά την επιμονή του ότι είναι αθώος.
Πριν από λίγους μήνες ο σατανικός 50χρονος, ο οποίος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, πήγε να εκδώσει προσωπικά έγγραφα και χρειάστηκε να δώσει δακτυλικό αποτύπωμα, με αποτέλεσμα να γίνει η ταυτοποίησή του και να συλληφθεί.
Οι ισχυρισμοί του ότι δεν σκότωσε αυτός την ηλικιωμένη δεν έπεισαν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, που απέρριψε το αίτημά του για αναγνώριση ελαφρυντικών, τον έκρινε ένοχο για τον φόνο με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) και τον καταδίκασε στην εσχάτη των ποινών.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το βράδυ της 3ης Ιουλίου 1998 ο 31χρονος (τότε) αλβανικής καταγωγής άνδρας φέρεται ότι μπήκε στο σπίτι της Μαριώς Καπλανίδου, η οποία ζούσε μόνη στην οδό Βερροιοπούλου 16, στην Κω, αφού έσκισε τη σήτα του παραθύρου στην πίσω αυλή.
19458335_10207115588447309_2097030425_n
Ομως, η 84χρονη άκουσε θόρυβο και πήγε να δει τι συνέβαινε. Τότε ήρθε αντιμέτωπη με τον εισβολέα και συνεπλάκησαν, με αποτέλεσμα ο άνδρας να τη χτυπήσει πολλές φορές με μαχαίρι, προκαλώντας της επτά θλαστικά τραύματα μήκους τεσσάρων έως 10 εκατοστών στο τριχωτό της κεφαλής, στις βρεγματικές και στην ινιακή περιοχή, που έφταναν μέχρι την επικράνιο, χωρίς να υπάρξει κάταγμα των οστών.
Την επομένη, συνεργείο της Σήμανσης από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. ερεύνησε τον χώρο του εγκλήματος και συνέλεξε αποτυπώματα, κάποια από τα οποία με αίμα.
Τον Αύγουστο του 2001 η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών γνωστοποίησε στο Τμήμα Ασφαλείας Κω ότι τα δύο αποτυπώματα με το αίμα που βρέθηκαν στον τοίχο του διαδρόμου του σπιτιού (ένα δακτυλικό και ένα παλαμικό) ταυτίζονται από τα αρχεία της υπηρεσίας με τα αποτυπώματα του δεξιού δείκτη και της δεξιάς παλάμης του κατηγορουμένου και από τότε τον καταζητούσαν.
Ο 50χρονος, ο οποίος τον χειμώνα εργαζόταν ως καθηγητής ξένων γλωσσών και τα καλοκαίρια ως σερβιτόρος σε γνωστό κατάστημα της Ρόδου, επέμεινε στην αθωότητά του λέγοντας ότι τη μοιραία νύχτα επέστρεφε με έναν φίλο του από διασκέδαση και ήταν μεθυσμένοι. Κάποια στιγμή, ο άλλος μπήκε στο σπίτι της άτυχης ηλικιωμένης και ακούστηκε ένας θόρυβος. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, έτρεξε να δει τι είχε γίνει και ξαφνικά ο φίλος του έφυγε τρέχοντας, ενώ εκείνος είδε την ηλικιωμένη πεσμένη στο δάπεδο μέσα στα αίματα και προσπάθησε να την επαναφέρει δίνοντάς της τις πρώτες βοήθειες. Τότε, όπως ισχυρίστηκε, ακούμπησε στον τοίχο αφήνοντας το παλαμικό αποτύπωμά του.
Μιλώντας στην «Espresso» ο δικηγόρος του 50χρονου Στέλιος Αλεξανδρής  υποστήριξε ότι ο εντολέας του είναι αθώος, απλώς βρέθηκε στον λάθος τόπο τον λάθος χρόνο και τη λάθος στιγμή. «Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, πέραν του παλαμικού αποτυπώματος στον τοίχο, δεν υπάρχει άλλο στοιχείο που να τον συνδέει με την ανθρωποκτονία. Εξάλλου, φέρεται ότι ήταν κι άλλο άτομο εκεί, καθώς ένα αποτύπωμα παπουτσιού στον χώρο δεν ταυτίστηκε ποτέ με αυτό του πελάτη μου.
Επίσης, η κατάθεση των αστυνομικών μιλούσε για άγνωστους δράστες και όχι για μόνο έναν δράστη. Τέλος, είναι σημαντικό ότι επί 19 χρόνια μετά το έγκλημα ο εντολέας μου έμεινε στην Ελλάδα όπου εργαζόταν τα καλοκαίρια και τον χειμώνα πήγαινε στην Αλβανία όπου δούλευε ως καθηγητής Αγγλικών σε σχολείο».
Ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε ότι ο 50χρονος -πριν από δύο χρόνια υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς- δεν είχε κάνει κάποια αξιόποινη πράξη αυτά τα 19 χρόνια: «Το δικαστήριο τού στέρησε έστω και το δικαίωμα στην ελπίδα, καταδικάζοντάς τον σε ισόβια δεσμά» είπε.
Το άγριο φονικό, οι δύο άνδρες, τα αποτυπώματα και η ύποπτη 18χρονη
Το άγριο φονικό είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του νησιού. Οι μαρτυρίες που δόθηκαν στην Αστυνομία από τη γειτονιά μιλούσαν είτε για ένα πρόσωπο είτε για δύο άνδρες ή ακόμα και για ζευγάρι. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, η Σήμανση είχε εντοπίσει αποτυπώματα με ίχνη αίματος τα οποία έστειλε στην Αθήνα για να μελετηθούν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.
19427696_10207115580247104_117925939_n
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ως δράστες φέρονταν ένας άνδρας και μια γυναίκα, που και οι ίδιοι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να σκοτώσουν την άτυχη Μαριώ Καπλανίδου. Μάλιστα, ως δολοφόνος φερόταν μία 18χρονη που δεν ήταν από την Κω, αλλά στην πορεία η συμμετοχή της δεν αποδείχτηκε.
Οι συγγενείς του θύματος απαιτούσαν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να κλείσει η υπόθεση που παρέμενε ανοιχτή για χρόνια, με τον δράστη ή τους δράστες να κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Οπως έλεγαν, η 84χρονη έπεσε θύμα δολοφονίας από ανθρώπους που δεν δίστασαν να τα βάλουν με απίστευτη αγριότητα με μία ανυπεράσπιστη γριούλα και για τον λόγο αυτό ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία του αδίστακτου δράστη ή δραστών.
Η καλοκάγαθη ηλικιωμένη είχε μικρασιατικές ρίζες και όσοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο την ίδια όσο και τα αδέλφια της ήξεραν πόσο καλή οικογένεια ήταν και πόσο αγαπημένα ήταν τα αδέλφια μεταξύ τους.
19427799_10207115587767292_2121618990_n
Χάνοντας τα αδέλφια της, η 84χρονη έμεινε μόνη στο σπίτι της οδού Βερροιοπούλου με μοναδική παρέα και παρηγοριά τις γειτόνισσες και τα ανίψια της.





.crashonline.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη