17 Ιουν 2017

Απίστευτο - Πρόστιμο 21.000 ευρώ σε μαγαζί για «παρκαδόρο» σε... πάρκινγκ που δεν υπάρχει!

Κωμικοτραγικό και κάτι παραπάνω είναι το περιστατικό που συνέβη πριν από μερικές μέρες σε μαγαζί εστίασης στην
παραλία της Καλόγριας.Κλιμάκιο ελεγκτών έκανε «εξόρμηση» στα καταστήματα της παραλίας, πηγαίνοντας να κάνει ελέγχους μεταξύ άλλων και σε ένα μαγαζί του οποίου ο επιχειρηματίας πληρώνει ασφάλιστρα δέκα εργαζομένων που εργάζονται κανονικά οχτάωρα.
Ήσυχος ο επιχειρηματίας, γνωρίζοντας ότι είναι σε όλα νόμιμος, από το πρώτο έως και το τελευταίο γράμμα του νόμου, δέχτηκε τους «επισκέπτες» του καταστήματος, να κάνουν τους ελέγχους τους, σε μία ώρα που το μαγαζί ήταν γεμάτο από κόσμο.
Δεν είχε φανταστεί ούτε στο πιο τρελό του όνειρο όμως ότι τελικά θα έτρωγε ένα τσουχτερό πρόστιμο λόγω παρκαδόρου, μια ειδικότητα που δεν υπάρχει στο δυναμικό του καταστήματος του, γιατί απλά το μαγαζί του δεν έχει πάρκινγκ και ούτε μπορεί να βάλει.
Ακούστε όμως τι έγινε: Αφού οι ελεγκτές είχαν κάνει τους ελέγχους τους, βρίσκοντας μία επιχείρηση που είχε όλους τους εργαζόμενους του με ΙΚΑ, δηλωμένους κανονικά σε οχτάωρο, φεύγοντας τα… σαΐνια είδαν δύο κυρίους να βοηθούν έναν ηλικιωμένο οδηγό να παρκάρει, ώστε να αποφύγει το μποτιλιάρισμα.
Ο ένας κύριος από αυτούς ήταν αδελφός του επιχειρηματία (ο άνθρωπος είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δική του επιχείρηση εκτός του κλάδου), ενώ ο άλλος ήταν ένας φίλος που είπε να κάνει μία καλή πράξη για τον ηλικιωμένο οδηγό, μη μπορώντας βέβαια να φανταστεί και αυτός την ζημιά που θα έκανε άθελα του στο κατάστημα.
Οι ελεγκτές βλέποντας τους δύο αυτούς κυρίους να κατευθύνουν τον ηλικιωμένο οδηγό τους πέρασαν για παρκαδόρους ή έτσι θέλησαν να τους καταγράψουν. Αποτέλεσμα; Πρόστιμο 21.000 ευρώ, με τον επιχειρηματία να τραβάει τα μαλλιά του από αυτό που του συνέβη, προσπαθώντας να εξηγήσει στους ελεγκτές την όλη παρεξήγηση.
Αυτοί όμως δεν έλεγαν να καταλάβουν. Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι μπροστά στο όλο σκηνικό ήταν δεκάδες λουόμενοι (μεταξύ αυτών και ένας βουλευτής) οι οποίοι με την σειρά τους προσπαθούσαν να λύσουν την παρεξήγηση, συνειδητοποιώντας το άδικο της όλης υπόθεσης.

Τον έχει φάει το παράπονο για την αδικία

Ο επιχειρηματίας αισθάνεται αδικημένος και τον τρώει το παράπονο με το περιστατικό που συνέβη. «Δεν έχω πάρκινγκ στο μαγαζί μου και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσα να βάλω κάποιον να εργαστεί παρκαδόρος. Πόσο μάλλον τον αδελφό μου που έχει την δική του επιχείρηση και είναι ασφαλισμένος στο ΤΕΒΕ.
Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, όμως δεν θα το αφήσω έτσι, θα το κυνηγήσω μέχρι να αποδείξω το δίκιο μου, γιατί υπάρχουν δεκάδες μάρτυρες που είδαν και γνωρίζουν τι έγινε» δηλώνει ο ίδιος μιλώντας στο patrasevents.gr.
Το όλο περιστατικό αποτυπώνει την προχειρότητα των ελεγκτών των δημοσίων μηχανισμών, αλλά ταυτόχρονα επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την αγωνία του δημοσίου, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα για να κόβει πρόστιμα στους ελεύθερους επαγγελματίες, μπας και αυξήσει τα χρήματα στο ταμείο του κράτους, τιμωρώντας με έναν βάναυσο τρόπο την επιχειρηματικότητα.
Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας για όσους γνωρίζουν δεν δίνει πουθενά δικαιώματα και είναι σε όλα τυπικός. Όμως με την κάψα που έχουν οι δημόσιοι ελεγκτές για να κόβουν πρόστιμα και με την λογική που εφάρμοσαν με τους «παρκαδόρους», θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός που δεν συνάντησαν μπροστά τους κάποιον κύριο ή κάποια κυρία που να… φοράει πορτοκαλί μαγιό στυλ baywatch, εκεί στην παραλία της Καλόγριας.
Γιατί τότε μάλλον θα τους περνούσαν για τους… ναυαγοσώστες που δήθεν δεν θα είχε δηλώσει. Aν μάλιστα τους έβλεπαν (πάντα με την ίδια λογική) να σώζουν κάποιον ηλικιωμένο κύριο από πνιγμό, τότε να δείτε πώς θα έπεφταν τα πρόστιμα «βροχή». Μην το γελάτε. Από τα… σαΐνια του δημοσίου και τα πλοκάμια του κράτους τίποτα δεν ξεφεύγει. Δυστυχώς... 






patrasevents.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη