5 Ιουν 2017

Λονδίνο: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη – Χαροπαλεύουν 21 άτομα

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση του Σαββάτου στο Λονδίνο, η οποία είχε
αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 42 . Από αυτούς οι 21 είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθέι.

«Ένα απόσπασμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο», αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης διαμέσου του πρακτορείου «ειδήσεων» της, του Άμακ, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση.
Ωστόσο, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας, τα γιλέκα αυτοκτονίας που φορούσαν οι τρεις δράστες, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αληθινά.
Το Σάββατο στις 22:08 τοπική ώρα (οο:08 την Κυριακή ώρα Ελλάδας) ένα φορτηγάκι χτύπησε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου. Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρεις ύποπτοι, συνέχισε ως την κοντινή αγορά Μπόροου Μάρκετ, όπου οι τρεις άνδρες το εγκατέλειψαν και επιτέθηκαν με μαχαίρια σε πολίτες. Οι δράστες εντοπίστηκαν και έπεσαν νεκροί από πυρά της αστυνομίας μέσα σε μερικά λεπτά.

Δώδεκα πρόσωπα συνελήφθησαν στο ανατολικό Λονδίνο χθες στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση και η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των τριών δραστών  «αμέσως μόλις είναι επιχειρησιακό δυνατό».





news.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη