14 Ιουν 2017

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΟΣΜΟ! «Έφυγε» ο 42χρονος εκδότης του «ThePressProject» (Photo)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών ο δημοσιογράφος και εκδότης του«ThePressProject», Κώστας Εφήμερος, ύστερα από
ανακοπή καρδιάς που υπέστη.
Ο Κώστας Εφήμερος (Παπαδόπουλος) ήταν και ιδιοκτήτης της εταιρίας πληροφορικής BitsnBytes, καθώς και μέλος των European Center for Press and Media Freedom, International Press Institute, Osservartorio Balcani and Caucaso for Media Freedom και συνεργάτης του Wikileaks.
Ήταν επίσης παραγωγός και μέλος της συγγραφικής ομάδας της σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής «ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ». Το 2011 οργάνωσε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ Debtocracy.
Παράλληλα, διατηρούσε καθημερινή ραδιοφωνική και εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή, ενώ αρθρογραφούσε συστηματικά και συμμετείχε στο ερευνητικό δημοσιογραφικό δυναμικό του ThePressProject.
Η γυναίκα του μάλιστα λίγο μετά το θάνατο του έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο favcebook:
«Ο Κώστας μου έφυγε πριν δύο ώρες. Ήμασταν πιο ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι από ποτέ»
Συλληπητήρια μηνύματα απέστειλε τοο σύνολο του πολιτικού κόσμου.
19141393_10207046091229922_2043305234_n
efimeros-1300
Συλλυπητήρια μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο
Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του δημοσιογράφου Κώστα Εφήμερου, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον πρόωρο, αδόκητο θάνατο του δημοσιογράφου Κώστα Εφήμερου. Ο προοδευτικός Κώστας Εφήμερος, υπηρέτησε την ερευνητική δημοσιογραφία και υπήρξε από τους πρωτοπόρους στον χώρο του ηλεκτρονικού Τύπου. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια και τους οικείους του», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.
Τζανακόπουλος: Οδυνηρό γεγονός
Συλλυπητήρια και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. «Ο Κώστας Εφήμερος υπηρέτησε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία σε δύσκολους καιρούς, ανοίγοντας νέους δρόμους στη χρήση των νέων μέσων», έγραψε στο twitter ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
ΝΔ: Ξεχώρισε για τη μαχητικότητα και το ανήσυχο πνεύμα του
«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του συναδέλφου και εκδότη του “ThePressProject” Κώστα Εφήμερου (Παπαδόπουλου). Υπήρξε μέλος ευρωπαϊκών δημοσιογραφικών ενώσεων, καθώς και συνεργάτης των WikiLeaks. Στη σύντομη επαγγελματική του διαδρομή, ξεχώρισε για τη μαχητικότητα και το ανήσυχο πνεύμα του.
Στους οικείους και τη σύντροφό του, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει η συλλυπητήρια ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

ΛΑΕ: Βαθιά θλίψη
«Ο ξαφνικός θάνατος του Κώστα Εφήμερου, του δημοσιογράφου, συνιδρυτή και εκδότη του ThePressProject, με τις δυναμικές παρεμβάσεις και την κριτική ματιά, προκαλεί βαθιά θλίψη. Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Εφήμερου, τους οικείους του και τον δημοσιογραφικό κόσμο για την αιφνίδια απώλεια του» αναφέρει η  Λαϊκή Ενότητα.
«Αντίο» και από τα Wikileaks
Τον δημοσιογράφο αποχαιρέτησαν μέσω twitter και τα Wikileaks με τα οποία ο Κώστας Εφήμερος είχε συνεργασία. «Rest in Power» αναφέρει το tweet…
Ο Κώστας Εφήμερος, δημοσιογράφος, εκδότης και ιδρυτής του ThePressProject, έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 42 ετών.
Αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και το 2008 είχε υποστεί έμφραγμα. Ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη