28 Ιουν 2017

Κράτος «ληστής»: Δουλεύουμε 7 μήνες το χρόνο για να πληρώνουμε Εφορία και Ταμεία!

Οι μισές μέρες δουλειάς του χρόνου είναι για να πληρωθούν Εφορία και Ταμεία, σύμφωνα με τα ευρήματα μελέτης του
Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών η οποία παρουσιάστηκε σήμερα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας 2017, «τις 203 ημέρες τον χρόνο δουλεύουμε για το κράτος».

Αναλυτικά σύμφωνα με το ΚΕΦΙΜ, τo 2016 δουλεύαμε 188 ημέρες τον χρόνο για να πληρώσουμε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Το 2017, χρειάζονται 203 μεροκάματα για να καλυφθούν φόροι και ασφαλιστικές εισφορές.

Αθροιστικά, φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση της εργασίας στην Ελλάδα, έχει αυξηθεί κατά περίπου 60 ημέρες σε σχέση με το 2007, με αποτέλεσμα, ο μέσος Έλληνας να δουλεύει παραπάνω από τον μισό χρόνο, έως τις 23 Ιουλίου, προκειμένου να φέρει βόλτα μόνο τις κλασικές υποχρεώσεις του σε φόρους και εισφορές.

Η Μιράντα Ξαφά, επιστημονική συνεργάτιδα του ΚΕΦΙΜ, τόνισε ότι σε κάθε εκατό ευρώ αποδείξεων που εκδίδει ένας ελεύθερος επαγγελματίες έως και τα 82 ευρώ καταλήγουν τελικά στο κράτος υπό τη μορφή φόρων και εισφορών. Σύμφωνα με την ίδια, αυτό είναι και ένα από τα κίνητρα της φοροδιαφυγής και της αυξημένης μετανάστευσης.

Από την πλευρά τους, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι «δεν θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη ότι οι Έλληνες μεταναστεύουν φορολογικά αφού είτε θα πρέπει να μεταναστεύουν, ή θα πρέπει να φοροδιαφεύγουν».

Στην συνέχεια, ο ίδιος, προσέθεσε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια χάσαμε έναν επιπλέον μήνα δουλειάς που μας πήρε το κράτος (…) Δυστυχώς από μια χώρα που ευνοούσε το επιχειρείν, έχουμε γίνει μια χώρα που όλοι θέλουν να γίνουν κακοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι». Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, όταν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ, θα γίνει μείωση των φόρων.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι ημέρες που χρειάζονται για την αποπληρωμή των επί μέρους φόρων:
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη