ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Pan-Macedonian Union of the Macedonian Struggle Greece-Australia 

Σχετικά με την επικείμενη κατά τις δηλώσεις προσπάθεια επίλυση το θέματος το ονόματος της γειτονικής χώρας με πρωτεύουσα τα Σκόπια, επισημαίνουμε τα εξής:
  1. Δεν πρέπει να γίνει αποδεκτός ο λεγόμενος γεωγραφικός πρσοσδιορισμός "erga omnes", γιατί δεν υπάρχει γεωγραφία χωρίς εθνογραφία. Ο γεωγραφικός χώρος και το όνομα της Μακεδονίας καθορίστηκε από τους Μακεδονόνες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ που αυτόχθονα κατοικεί στην περιοχή τουλάχιστον 7 χιλιετίες.
  2. Οι οποιεσδήποτε ονοματοδοσίες του τύπου ΑΝΩ, ΣΛΑΒΟ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι εθνικά εγκληματικές και ολέθριες, γιατί η πρώτη προϋποθέτει και την ΚΑΤΩ με αποδοχή δικαιωμάτων στη Μακεδονική Ιστορία και η δεύτερη την αποδοχή της "μακεδονοποίησης"των Σλάβων είτε σερβικής απόκλισης (βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας-Τίτο), είτε βουλγαρικής με την κλασσική παράδοση διεκδίκησης του χώρου από τη Βουλγαρία (κομιτατζήδες-νεοκομιτατζήδες). Η Μακεδονία δεν είναι πίτα να κόβεται σε κομμάτια του τύπου "πάρε εσύ παίρνω εγώ".
   3. Εφόσον θέλουν οι γείτονες να δείξουν διαλλακτικό πρόσωπο, μέσω του νέου πρωθυπουργού τους Zoran Zaev και του πρόσφατα μεταλαχθέντος μεταλαχθέντος ΥΠΕΞ  Nikola Dimitrov (ο οποίος εξύβρισε την Ελλάδα με βαριές εκφράσεις το 2008, όταν τέθηκε Βέτο για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ), καλό θα ήταν να αποδεχθούν ότι είναι Σλάβοι, ότι δεν έχουν κανένα μα κανένα δίκαιο στη Μακεδνική Ιστορία διαχρονικά, να επιλέξουν αυτοί ένα όνομα (όχι εμείς) που να ανταποκρίνεται στο σλαβισμό τους, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ στις προγονικές της εστίες, όπως το Μοναστήρι, τη Γευγελή, τη Στρώμνιτσα, την Αχρίδα, κλπ. Και να μην λησμονηθεί ότι πίσω από τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων υπάρχει ο πρόεδρος George Ivanov, που προέρχεται από τις τάξεις του VMORO (των νεοκομιτατζήδων δηλαδή) με τη γνωστή συμπεριφορά.

   4. Να γκρεμιστούν όλα τα αγάλματα - κατασκευές στη γειτονική χώρα, που αναφέρονται στην Ελληνική Ιστορία της Μακεδονίας και να προστατευτεί η πολιτιστική κληρονομιά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.