22 Ιουν 2017

ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


Λόφοι τα σκουπίδια, απέραντη χωματερή η Αττική -Δραματική κατάσταση στα τουριστικά σημεία

Αποκαρδιωτική, αλλά και αφόρητη είναι η κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας και ειδικά στις τουριστικές περιοχές από τα σκουπίδια που έχουν ήδη αρχίσει να σχηματίζουν λόφους, λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Οι 10.000 (6.500 κατά τον Πάνο Σκουρλέτη) συμβασιούχοι των δήμων  που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους λόγω της μη ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας τους. Η συνάντηση που έκαναν με τον υπουργό Εσωτερικών ήταν άκαρπη και έτσι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν καταλήψεις στα αμαξοστάσια όλης της χώρας, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα να μην μπορούν να βγουν στους δρόμους, για να μαζέψουν τα σκουπίδια.
Το αποτέλεσμα είναι τα σκουπίδια να σχηματίζουν λόφους σε κάθε γωνιά όχι μόνο των δήμων της Αττικής αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, σε μια περίοδο, μάλιστα, που τόσο η πρωτεύουσα όσο και άλλες πόλεις «πήζουν» στους τουρίστες. Η δυσωδία είναι έντονη και η ζέστη κάνει την κατάσταση ακόμη πιο αφόρητη, ιδίως στις πυκνοκατοικημένες και πολυσύχναστες περιοχές όπου τα σκουπίδια ξεχειλίζουν από τους κάδους.
Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, αφού σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΕ έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβασιούχων, και προειδοποιώντας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την ίδια ώρα που τις επόμενες ημέρες έρχεται κύμα καύσωνα.
Στις 10:30 μάλιστα σήμερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Καραϊσκάκη.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη