22 Ιουν 2017

Η νεολαία ΠΑΣΟΚ για το ΑΠΘ!

Η επιστολή των 471 φοιτητών αλλά και η νεκρή γυναίκα από υπερβολική δόση ναρκωτικών αποδεικνύουν ότι το εμπόριο ναρκωτικών μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου αλλά και γύρω από αυτό καλά κρατεί, παρά τις «προσπάθειες» της Αστυνομίας για την πάταξή του. Χρειάζεται βούληση και δράση, κάτι που μάλλον δεν βολεύει πολλούς...
Γι’ αυτό λοιπόν προτείνουμε:
• Οι Πρυτανικές Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δραστηριοποιηθούν κατά της εγκληματικότητας στους χώρους του ΑΠΘ και κατά της χρήσης και εμπορίας ναρκωτικών.
• Μεταφορά του Κέντρου Χορήγησης Υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ από το ΑΧΕΠΑ σε άλλο σημείο.
• Ανοιχτό και Ζωντανό Πανεπιστήμιο όλες τις ώρες.
Επιπλέον, θα ήταν χρήσιμο, ο κ. Γαβρόγλου να μην μεταθέτει και επιρρίπτει τις ευθύνες, που του αναλογούν ως Υπουργός Παιδείας, στο φοιτητικό κίνημα. Καλούμε τη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να δώσει λύση.
Είναι ανάγκη η πανεπιστημιακή κοινότητα, κάθε νέα και νέος να προστατέψουν το Πανεπιστήμιο και να το μετατρέψουν σε ένα ζωντανό χώρο για τους νέους της πόλης.
Το άσυλο είναι η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και διδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Νεολαία ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη