14 Ιουν 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΗΓΕΙΣΑ ΛΕΣΒΟ

Στο κατεστραμμένο χωριό Βρίσα της Λέσβου που χτυπήθηκε από το σεισμό των 6,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο πρόεδρος της ΝΔ αφού περπάτησε σε ό,τι θυμίζει δρόμο έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη καταστροφή του χωριού».

Στις δηλώσεις του δεσμεύτηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για την ανοικοδόμηση του οικισμού.

Παράλληλα τόνισε ότι τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια οι κάτοικοι θα πρέπει να έχουν φορολογικές ελαφρύνσεις και να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ ζητώντας να υπάρξει επιδότηση ενοικίου και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.

«Πρέπει όλοι να σταθούμε στο πλευρό των κατοίκων του χωριού» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ είχε μια σύντομη συζήτηση με τον Ευθύμιο Λέκκα τον οποίο ρώτησε σε πόσο χρονικό διάστημα μπορούν να κατοικηθούν τα σπίτια που δεν υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Αφού μίλησε με κατοίκους, στη συνέχεια επισκέφθηκε και την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής όπου και άναψε ένα κερί.

Μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Λέσβο ταξίδεψε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Όπως λέει το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ η επίσκεψη αυτή, όπως και αυτή αργότερα μέσα στην ημέρα στο Αμύνταιο, σηματοδοτεί την υψηλή προτεραιότητα που δίνει η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Γι' αυτό ένα εικοσιτετράωρο μετά τις συσκέψεις υπό τον κ. Μητσοτάκη που συγκλήθηκαν στην Πειραιώς για να εξεταστούν τα προβλήματα της αυξημένης εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική που ήρθαν στην επιφάνεια με τον τραγικό θάνατο από πυροβολισμό του μαθητή στο σχολείο των Αχαρνών, το γαλάζιο επιτελείο αποφάσισε να εκφραστεί στο ανώτατο δυνατό επίπεδο η συμπαράσταση της Νέας Δημοκρατίας στους δοκιμαζόμενους κατοίκους των δύο περιοχών.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη