17 Ιουν 2017

Τρομερή ατάκα για Στανόγεβιτς: «Αν δεν αρέσει στον ΠΑΟΚ, τον θέλω στον Άρη»!

Ο παλαίμαχος άσος του Άρη αλλά και πρώην τεχνικός σύμβουλος του Άρη Ζόραν Λόντσαρ φιλοξενήθηκε στο
Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε  στο νέο προπονητή του ΠΑΟΚ Αλεξάντερ Στανόγεβιτς.
 Για το αν ήταν καλή επιλογή για τον ΠΑΟΚ: «Αν πω εγώ τη γνώμη μου σαν Σέρβος θα λένε να οι Σέρβοι λένε καλά λόγια για τους συμπατριώτες τους. Είναι ένα από τα δυνατά ονόματα παρόλο που είναι νέος προπονητής. Είναι πραγματικός ηγέτης στο νέο κύμα προπονητών της Σερβίας και δεν είναι καλό που αποφάσισε να δουλέψει εκτός Σερβίας γιατί ήθελε να φύγει από τη χώρα. Είχε προταθεί και στην Παρτιζάν αλλά και στην Εθνική ομάδα της χώρας αλλά αυτός τους ευχαρίστησε όλους και αποφάσισε να δουλέψει εκτός για να πάρει και καινούργιες εμπειρίες. Πράγματι είναι ο άνθρωπός που φέρνει τους τίτλους είτε είναι κύπελλο είτε πρωτάθλημα. Έχει ένα δυνατό τεχνικό τιμ που δουλεύει μαζί του και αν οι συνθήκες του το επιστρέψουν θα φέρει αποτελέσματα. Δεν είναι προπονητής όπου θα φύγει αμέσως, θα κάνει δηλαδή 5-6 αποτελέσματα και μετά θα γίνει μια πτώση».
Για το γεγονός ότι το όνομά του δεν ικανοποίησε τον κόσμο του ΠΑΟΚ:  «Ας τον αφήσουν τότε να πάει στον Άρη, εγώ τον θέλω (γέλια). Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα παρά το ότι είμαι Άρης και γι αυτό τον διάλεξε. Δεν του έλειπαν προτάσεις. Μην νομίζεται ότι ο ΠΑΟΚ είναι κάτι γι αυτόν. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, γίνεται όμως μια συμβίωση και των δύο. Εγώ σαν Αριανός  λέω στον κόσμο του ΠΑΟΚ να μην ανησυχεί γιατί πήραν καλό προπονητή, δουλευταρά, με πειθαρχεία και δεν κάνει και λάθη που είναι το βασικό. Δεν μπορεί να φέρει παίκτες που δεν ταιριάζουν στην ομάδα. Μπορεί να μην φέρει παίκτες ποιότητας αλλά για την ομάδα θα ταιριάξουν όπως πρέπει. Ξέρω ότι είχε πρόταση και από τη δυτική Ευρώπη και αν πήγαινε στην Ιταλία θα γινόταν όνομα».
Για το αν παίζει ένα συγκεκριμένο στιλ στις ομάδες του: «Οι ομάδες του παίζουν πολλά συστήματα, ανάλογα με τον αντίπαλο και το τι ταιριάζει εκείνη τη στιγμή. Έχει δυνατό τεχνικό τιμ που κάνει καθαρή ανάλυση και δουλεύει και στην φυσική κατάσταση και κάνει έργα που είναι πολύ μοντέρνα. Έτσι ήταν και σαν παίκτης.  Παίξαμε και μαζί 2-3 χρόνια όταν γύρισα από την Ελλάδα, έτσι ήταν και σαν προπονητής. Ήταν πολύ τακτικός και όλα τα έχει λυμένα και δεν χάνει τίποτα. Όπως κάθε παίκτης έτσι και ο προπονητής θέλει χρόνο για να επιβάλει αυτό που θέλει αυτός. Οι ομάδες του βάζουν πολλά γκολ και όταν πρέπει παίζουν σφιχτή άμυνα. Το θέμα είναι να υπάρχει υπομονή. Ξαναλέω ότι ο ΠΑΟΚ έκανε σωστή επιλογή απλά ίσως επειδή δεν ακούστηκε πάρα πολύ να μην θεωρείται όνομα.
Για το τιμ που θα φέρει μαζί του: «Νομίζω ότι έχει πέντε άτομα τα οποία μάλλον θα φέρει μαζί του άλλα έχει περίπου άλλα οκτώ που δεν θα φέρει μαζί του και συνεργάζεται. Όλη μέρα ασχολείται με τη μπάλα και έχει θέληση».
Για το αν μπορεί να επιβληθεί στους παίκτες:  «Βέβαια. Έχει το δικό του τρόπο να το κάνει, χωρίς φωνές και φασαρίες. Το μόνο που δεν θέλει είναι αν τυχών δεν γίνει αυτό που έχει συμφωνήσει από την αρχή, δεν θέλει να φέρει ευθύνη για τις αλλαγές που έγιναν εκτός συμφωνίας».
Τέλος ανέφερε: Είναι μικρός ακόμα. Μπορεί να φτάσει στα επόμενα πέντε χρόνια ακόμα και στην Αγγλία.






sportdog.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη