25 Ιουν 2017

Λοβέρδος: Ο Τσίπρας θα έπρεπε να είχε παραιτήσει τον Καμμένο

Το ενδεχόμενο πρότασης μομφής στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο σχολίασε σε συνέντευξή του στο το
Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ) Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός έπρεπε να είχε παραιτήσει εκείνον τον υπουργό του που συνδιαλέγεται με ισοβίτες καταδίκους. Όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά ανέλαβε και την ευθύνη όταν τον κάλυψε πλήρως στο υπουργικό συμβούλιο», ενώ για την πιθανότητα συνεργασίας της ΔΗΣΥ με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά «ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο».
Στην ίδια συνέντευξη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ τόνισε πως «ο δρόμος για την ανάπτυξη της χώρας μας δεν περνάει ούτε απέξω από την παρούσα κυβέρνηση».
Εξήγησε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα «των μέχρι τώρα πεπραγμένων τους που το πιστοποιούν, αφού παρέλαβαν δείκτη ανάπτυξης, έστω και χαμηλό, και μας οδήγησαν σε δείκτη ύφεσης, αλλά και της ιδεολογικής θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς αντιλαμβάνεται την οικονομία».
«Είναι δομικό χαρακτηριστικό τους η εναντίωση στις συνισταμένες της ανάπτυξης. Δεν πιστεύουν στις διαρθρωτικές αλλαγές, δεν συμπαθούν την ελεύθερη οικονομία, είναι κρατιστές. Αυτά τα μονοπάτια δεν καταλήγουν στο δρόμο της ανάπτυξης. Οι θεωρίες τους όπου εφαρμόστηκαν κατέστρεψαν και τελικά εξαθλίωσαν τις οικονομίες» πρόσθεσε.
Για τη θέση της κυβέρνησης ότι μετά το κλείσιμο της συμφωνίας διαμορφώνονται συνθήκες δυναμικής ανάκαμψης ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι «συνεχίζουν την δημαγωγία και τον λαϊκισμό ασταμάτητοι, με κορυφαίο του χορού τον πρωθυπουργό» και υποστηρίζει ότι «απευθύνονται στους Έλληνες πολίτες λες και απευθύνονται σε ανόητους».
Αναφερόμενος στις δηλώσεις Μοσκοβισί για έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος δήλωσε ότι είναι θετικό αλλά ότι «μια ζωή οι Γάλλοι ερχόντουσαν εδώ, μας χτυπούσαν την πλάτη, έδειχναν να συμφωνούν και μετά τα λόγια έμεναν λόγια. Και χειρότερο από αυτό δεν υπάρχει».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη