14 Ιουν 2017

Θεσσαλονίκη: Δρακόντεια μέτρα της ΕΛΑΣ για την τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ

Η περιοχή γύρω από το Μέγαρο Μουσικής -όπου θα διεξαχθεί η συνάντηση- θα μετατραπεί σε «νεκρή» ζώνη - Θα φυλάσσεται και
από την ξηρά και από την θάλασσα Με αυξημένες περιπολίες αστυνομικών και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ξεκίνησε η εφαρμογή των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της αυριανής τριμερούς συνάντησης Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, σε επίπεδο αρχηγών-κρατών, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Τα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας που σχεδιάστηκαν είναι δρακόντεια, ενώ για την εφαρμογή τους θα είναι στο «πόδι» όλες οι αστυνομικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης και όμορων νομών. Στο πλαίσιο αυτό, η περιοχή γύρω από το Μέγαρο Μουσικής -όπου θα διεξαχθεί η συνάντηση- θα μετατραπεί σε «νεκρή» ζώνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σημείο θα φυλάσσεται από ξηράς και θαλάσσης (λόγω της γειτνίασης του Μεγάρου Μουσικής με το Θερμαϊκό Κόλπο, στην άκρη της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης).

Εξαιτίας της μετακίνησης των τριών ηγετών ανακοινώθηκαν απαγορεύσεις στη στάση και στάθμευση οχημάτων μέχρι αύριο το βράδυ.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις της Τροχαίας αφορούν στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (από την Έδισσον μέχρι την Παρασκευοπούλου), στις οδούς Αγίας Τριάδος, Μαρίας Κάλλας, 25ης Μαρτίου μέχρι τη Γ. Παπανδρέου, την Πιττακού και την 3ης Σεπτεμβρίου.
Μέτρα θα ληφθούν και στην περιοχή του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης με απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό Αγίου Δημητρίου (όπως επίσης στις οδούς Προξένων, Κατσιμίδη, Παπάφη, Καυτανζόγλου).

Εξάλλου, παρεμβάσεις στη στάση και στάθμευση οχημάτων θα υπάρξουν στους εξής δρόμους: Φιλίππου, Κρυστάλλη, Συγγρού, Ολύμπου, Βενιζέλου, Δραγούμη, Καραολή Δημητρίου, Δωδεκανήσου (στο κέντρο της πόλης), Ανδριανουπόλεως και στην προέκτασή της Εθνικής Αντιστάσεως (ανατολικά της πόλης).

Όπως έγινε γνωστό, σε περιοχές όπου ισχύει απαγόρευση στάθμευσης, γερανοί της Αστυνομίας απομάκρυναν τις τελευταίες ώρες δεκάδες αυτοκίνητα.
Ιδιαίτερη προσοχή δίνει η Αστυνομία στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για αύριο στις 7 το βράδυ από οργανώσεις και ομάδες της πόλης, διαμαρτυρόμενες για την πολιτική του Ισραήλ.

Στην πλατεία Αγίας Σοφίας είναι η προγραμματισμένη συγκέντρωση της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) μαζί με μέλη της παλαιστινιακής παροικίας της πόλης, ενώ στο 'Αγαλμα του Βενιζέλου υπάρχει δεύτερη συγκέντρωση από μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αντιεξουσιαστικές ομάδες κ.ά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη