14 Ιουν 2017

Να χαρείς Αλέξη... μην τους αλλάξεις

Να που είναι το πρόβλημα με τον ανασχηματισμό που
εισηγούνται στον Τσίπρα ως "μαγική εικόνα" της Ελλάδας που αλλάζει μετά τη συμφωνία. Της Ελλάδας που δεν θα πιάνεται... με την αριστερά στο τιμόνι. Σας πήρε δύο χρόνια να καταλάβετε ότι είναι άλλο πράγμα η κατάληψη και άλλο η κυβέρνηση. Για όνομα του Θεού... κυβερνήστε επιτέλους. Έστω και αυτόν τον τελευταίο σας χρόνο.

Του Γιώργου Κράλογλου
Μας είναι αδιάφορος ο καβγάς Χρυσόγονου και Τόσκα για το Μενίδι που εξελίσσεται σε νέο γκέτο μετά τα Εξάρχεια και τον Άγιο Παντελεήμονα στην Αχαρνών. Ας παίξουν και ξύλο.

Αυτό που ξέρουμε εμείς είναι ότι μόλις τώρα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατάλαβε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για την προστασία του πολίτη.

Το ομολόγησε μπροστά στις κάμερες ο σύντροφος Νίκος Τόσκας. Έχουμε υπόψη μας τι χρειάζεται, είπε. Και πρόσθεσε, με ασυγκράτητη υπερηφάνεια, ότι θα εφαρμόσουμε σχέδιο... Άρα λέει αρλούμπες ο Χρυσόγονος που ομολογεί πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο;

Το τελευταίο που θα σώσει την κατάσταση στην ανυπαρξία, όχι μόνο πολιτικής στην προστασία του πολίτη αλλά και σχέδιο για κάποια μορφή προστασίας (έτσι για τα μάτια), είναι ο ανασχηματισμός.

Δεν μας λείπουν τα πρόσωπα σύντροφοι. Μας λείπει ολόκληρη κυβέρνηση από τον τόπο.

Μας είναι επίσης αδιάφορο εάν η συντρόφισσα Αχτσιόγλου τα βρήκε μπαστούνια με τους νόμους του συντρόφου Κατρούγκαλου και στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά.

Μπαστούνια έως μπάχαλο... ομολογούν όσοι (από την επιχειρηματική αγορά αλλά και τις Οργανώσεις των ασφαλισμένων) προσπαθούν να καταλάβουν τι ισχύει και τι θα ισχύσει σε εργασία και συντάξεις πριν καταφθάσουν τα μέτρα-"ρουκέτες" του 2019-2020.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι μας πρόλαβε η μαύρη αγορά εργασίας (πείτε την ελαστική μορφή εργασίας ή όπως σας βολεύει) η οποία επισημοποιείται πλέον ενώ καθιερώνεται, ως πάγια τακτική, και η είσπραξη της σύνταξης 3-4 χρόνια μετά τη συνταξιοδότηση!!!. Ούτε αυτό καταφέρατε να το αλλάξετε. Χειρότερα τα κάνατε.

Οπότε ούτε εδώ θα αλλάξει κάτι με την οποιαδήποτε αλλαγή προσώπων κατά το... άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς...

Δουλειές θέλει ο κόσμος σύντροφοι. Κανονικά ωράρια και μηνιάτικα με ασφάλιση και καταβολή στην ώρα τους ζητάει η αγορά. Και αυτό δεν θα το φέρει ο τάδε σύντροφος που δεν τον πήρατε μαζί σας στην "κατάληψη" της κυβέρνησης.

Και τις δουλειές θα τις φέρουν μόνο οι επενδύσεις. Τα έχουμε πει εκατό φορές αυτά.Έχουμε γίνει κουραστικοί.

Πως όμως θα φέρετε επενδύσεις όταν δεν ξέρετε ακόμη και πόσα χρωστάτε (ίσως και πάνω από 4 δισ. ευρώ) σε νόμιμες επιδοτήσεις επενδύσεων που ξεκίνησαν από το 2004.

Τις βρήκατε στον δρόμο σας μεν, ως επενδυτικές υποθέσεις, αλλά τις βάλατε στο συρτάρι. Αλλά το μπάχαλο αυτό μην νομίζετε πως το καλύπτει η προφανής απάντηση ότι αυτά δόθηκαν με τον αναπτυξιακό νόμο των "άλλων" και όχι με τον δικό μας...

Το κράτος έχει συνέχεια και πρέπει να κυβερνηθεί. Πάρτε αποφάσεις και κυβερνήστε. Όποιοι και αν είστε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο. Κυβερνήστε με πράξεις και όχι με συνθήματα. Όχι με κυνήγι του νόμιμου κέρδους και του επενδυτή.

Ρίξτε μια ματιά στα στοιχεία των επισήμων μελετών και των ερευνητών (ΙΟΒΕ, ΣΕΒ, Τραπεζών) για το αρνητικό επιχειρηματικό κλίμα που έχει επηρεάσει νέες δουλειές και επενδύσεις. Θα καταλάβετε πολύ καλά ότι το πρόβλημα του τόπου δεν είναι μόνο τα πρόσωπα. Είναι ότι δεν κυβερνιέται. Είναι πως δεν ξέρετε τι πάει να πει κυβέρνηση.

Ούτε εδώ λοιπόν θα προσφέρει ο ανασχηματισμός σας. Ούτε εδώ θα πείσετε επειδή θα φέρετε νέα πρόσωπα. Ακόμη και αν είναι τεχνοκράτες με γραβάτες ή τσαμπουκάδες βρακοφόροι... και υβριστές.

Τα πάντα είναι στην κόψη του ξυραφιού. Η ανεργία είναι και θα μείνει ο μεγάλος βραχνάς της οικονομίας όχι γιατί δεν πέτυχε το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Αλλά γιατί δεν υπάρχει σχέδιο για επενδύσεις με θέσεις εργασίας. Γιατί δεν ξέρετε να φέρετε επενδυτές, επενδύσεις και δουλειές.

Οι επενδυτές δεν διστάζουν να φέρουν κεφάλαια στην Ελλάδα και να χτίσουν επενδύσεις γιατί τους φταίνε οι Τσακαλώτος, Χουλιαράκης, Σκουρλέτης, Κουρουμπλής, Τόσκας, Αχτσιόγλου, και κάποιοι άλλοι ασήμαντοι αναπληρωτές που ίσως αλλάξετε. Τους λείπει η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Τους λείπει σχέδιο διακυβέρνησης. Σχέδιο σε όλους τους τομείς της πολιτικής.




capital.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη