22 Ιουν 2017

ΛΟΓΟΙ ΥΠΕΡΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ποιοι παράγοντες ενδέχεται να συμβάλουν στην υπερσεξουαλικότητα;

 

 

Μια νέα μελέτη, στην οποία συμμετείχαν ευρωπαίοι άνδρες, κατάφερε να συνεισφέρει σημαντικά στην υπάρχουσα γνώση σχετικά με την υπερσεξουαλικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, βρήκε ότι η υπερσεξουαλικότητα, δηλαδή, η έντονη ενασχόληση με τη σεξουαλική φαντασίωση, ή η υπερβολική σεξουαλική δραστηριότητα, σχετίζεται με τη ροπή προς τη σεξουαλική ανία, καθώς και με προβλήματα στη στυτική λειτουργία.

Στη μελέτη συμμετείχαν 911 Κροάτες και 210 Γερμανοί, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της μελέτης διατηρούσαν σταθερή σχέση. Τα ευρήματά της δείχνουν πόσο σημαντικό είναι οι θεραπείες για την υπερσεξουαλικότητα των ανδρών να συμπεριλαμβάνουν τις βασικές αρχές της θεραπείας των σεξουαλικών διαταραχών, έτσι ώστε να ενισχυθεί η στυτική λειτουργία και να αντιμετωπιστεί το αίσθημα σεξουαλικής ανίας.

Ο συγγραφέας της μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, τονίζει ότι σε κάποιους άνδρες η συμπεριφορά της υπερσεξουαλικότητας μπορεί να λειτουργεί ως μηχανισμός αντιστάθμισης της σεξουαλικής τους ανίας. Επίσης, μπορεί να συνοδεύεται ταυτόχρονα από στυτική δυσλειτουργία στο πλαίσιο μιας σχέσης με αναπτυγμένη οικειότητα.






 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη