15 Ιουν 2017

O ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ WIKILEAKS ΠΡΟΕΙΔΟΠOIΕΙ:

Η «αόρατη απειλή» που μπορεί να φέρει το τέλος της ανθρωπότητας


Την έλευση ενός δυστοπικού κόσμου, όπου η ανθρώπινη αντίληψη δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με την, ελεγχόμενη από Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), προπαγάνδα προβλέπει ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ- κρίνοντας ότι οι δημιουργοί της ΑΙ δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες που μπορεί να έχει, ενώ οραματίζονται ένα ουτοπικό μέλλον- «νιρβάνα».
Όπως αναφέρει το RT, ο Ασάντζ μίλησε για την απειλή των ελεγχόμενων από Τεχνητές Νοημοσύνες social media μέσω video link στο πλαίσιο του Meltdown Festival στο Southbank Centre του Λονδίνου, που διοργανώθηκε από τον ακτιβιστή και ράπερ Μ.Ι.Α.
Μιλώντας για το μέλλον της Τεχνητής νοημοσύνης, ο Ασάντζ δήλωσε, συμμετέχοντας σε ένα πάνελ όπου βρισκόταν και ο Σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ, ότι κάποια στιγμή η ΑΙ θα είναι σε θέση να διαμορφώνει την αντίληψη. «Φανταστείτε μια Daily Mail που θα ελέγχεται στην ουσία από Τεχνητή Νοημοσύνη, πώς θα είναι τα πράγματα όταν υπάρχει μόνο η Daily Mail σε όλο τον κόσμο; Σε αυτό θα μετατραπούν το Facebook και το Twitter» είπε σχετικά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη