8 Ιουλ 2017

3 συνήθειες που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σου

Οι δίαιτες- αστραπή και τα έντονα προγράμματα γυμναστικής μπορεί να φαίνονται ιδανικά για σένα που θέλεις να χάσεις 2,3
κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, ωστόσο δεν κάνουν καλό στον οργανισμό σου. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να τον μπλοκάρουν και να επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σου, με αποτέλεσμα να μην χάνεις εύκολα (ή και καθόλου) κιλά.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι συνήθειες που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σου; Σύμφωνα με την Lyn- Genet Recitas, διατροφολόγο και συγγραφέα του ''The metabolism plan'' είναι οι εξής 3:

#1

Δεν ενυδατώνεις τον οργανισμό σου

Σύμφωνα με την Recitas πρέπει να πίνουμε το μισό μας βάρος (αφού το υπολογίσεις σε ουγγιές) σε νερό! Αν δηλαδή είσαι 60 κιλά (2116 ουγγιές) πρέπει να πίνεις 1 λίτρο νερό την ημέρα. Μια δοκιμή θα σε πείσει, στην τελική θα ξεσκάς τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

#2

Δεν τρως αρκετά φρούτα και λαχανικά



Όταν νιώθεις φουσκωμένη, το σώμα σου προσπαθεί να σου πει ότι του λείπει κάτι, στη προκειμένη είναι οι φυτικές ίνες, δηλαδή τα φρούτα και τα πράσινα λαχανικά, που ενισχύουν τη λειτουργία του εντέρου και και βοηθάνε την ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

#3

Κάνεις έντονη γυμναστική

Όταν γυμνάζεσαι μονίμως σε έντονους ρυθμούς επηρεάζεις τη λειτουργία των ορμονών σου, κάτι που με τη σειρά του επηρεάζει και το μεταβολισμό σου. Σε κάθε περίπτωση μίλησε με τον γυμναστή σου και βρες ένα πρόγραμμα κατάλληλο για τις ανάγκες του οργανισμού σου.




 Tromaktiko
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη