15 Ιουλ 2017

Επιχείρηση ιδρώτας: Απομάκρυνση κίτρινων λεκέδων από τα ρούχα σας

Έχετε έναν λεκέ από ιδρώτα στις μασχάλες των ανοιχτόχρωμων ρούχων σας; Η ασπιρίνη, το αλάτι, ο χυμός λεμονιού, το λευκό
ξίδι, η μαγειρική σόδα είναι μερικά από τα πολλά κοινά συστατικά των νοικοκυριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνετε τα ιδρωμένα ρούχα σας να φαίνονται καινούργια χωρίς κόπο και ιδρώτα!

Ασπιρίνη

Πριν εγκαταλείψετε κάθε προσπάθεια για να απομακρύνετε αυτό τον κίτρινο λεκέ από το καλό σας λευκό πουκάμισο, δοκιμάστε το εξής: Διαλύστε δύο ασπιρίνες και αναμείξτε τη σκόνη σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό.  Στη συνέχεια, απλώστε στο χρωματισμένο μέρος του ενδύματος το διάλυμα για δύο έως τρεις ώρες.

Αλάτι

Το αλάτι είναι το μυστικό για να απαλλαχθείτε από αυτούς τους επίμονους κίτρινους λεκέδες στα πουκάμισα. Διαλύστε 4 κουταλιές της σούπας αλάτι σε 1 λίτρο ζεστό νερό. Απλά τρίψτε το ρούχο με το διάλυμα μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.



Λεμόνια

Αποφύγετε το ακριβό στεγνό καθάρισμα! Αφαιρέστε τους λεκέδες από τα πουκάμισα και τις μπλούζες απλά με την εφαρμογή ενός μείγματος από ίσα μέρη χυμό λεμονιού και νερού.

Επιχείρηση ιδρώτας: Απομάκρυνση κίτρινων λεκέδων από τα ρούχα σας

Ξίδι

Ρίξτε λίγο ξίδι απευθείας πάνω στο λεκέ και τρίψτε το ύφασμα πριν από την τοποθέτηση του αντικειμένου στο πλύσιμο. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε λεκέδες από το αποσμητικό τρίβοντας απαλά το σημείο με αδιάλυτο ξίδι πριν από την πλύση.

Μαγειρική σόδα

Η προεργασία με μια πάστα από 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό βοηθά στη νίκη λεκέδων. Για παράδειγμα, τρίψτε τους δύσκολους λεκέδες και αφήστε να στεγνώσει η πάστα για δύο ώρες περίπου πριν το πλύσιμο. Για λεκέδες στο κολάρο, απλώστε την πάστα και προσθέστε λίγο ξίδι πριν πλύνετε το πουκάμισο.

Κρύο νερό

Για να καταπνίξετε τους λεκέδες ιδρώτα εν τη γενέσει τους, βρέξτε τα ρούχα σας με κρύο νερό και τρίψτε απαλά τις προβληματικές περιοχές πριν από την πλύση. Αν τα ρούχα σας δείχνουν ήδη κίτρινα, αποφύγετε το ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του κύκλου της πλύσης, καθώς οι λεκέδες θα μείνουν μόνιμα.




 Tromaktiko
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη