13 Ιουλ 2017

Πλήρως εγκαταλελειμμένη η υγεία στην περιφέρεια του Ν. Θεσσαλονίκης

Περισσότερο προβληματίζει παρά καθησυχάζει τους κατοίκους της... Χαλάστρας, των Διαβατών και των Κουφαλίων η απάντηση του Υπουργείου Υγείας, στην ερώτηση που κατέθεσε τον περασμένο Μάιο ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, αναφορικά με τον κίνδυνο να μπει λουκέτο στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας που καλύπτουν τις παραπάνω περιοχές.
Επί της ουσίας η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιβεβαιώνει την υποστελέχωση του προσωπικού και τις μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Όπως δηλώνει σχετικά ο κ. Καράογλου: «Το Υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζουμε, πως τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας στο Νομό Θεσσαλονίκης λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο χάρη στο φιλότιμο των λιγοστών γιατρών που υπηρετούν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.
Πριν λίγο καιρό, από την Πολίχνη, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε δεκάδες Κέντρα Υγείας σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Αδυνατώ να κατανοήσω που θα βρει το προσωπικό να τα στελεχώσει, όταν αδυνατεί να επανδρώσει πλήρως αυτά που ήδη λειτουργούν.
Η αλήθεια είναι ότι η Περιφέρεια του Νομού Θεσσαλονίκης είναι πλήρως εγκαταλελειμμένη και σε επίπεδο υγείας. Ως εκ τούτου ζητούμενο παραμένει η εξασφάλισης αξιοπρεπούς υγειονομικής περίθαλψης στους χιλιάδες κατοίκους της».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη