24 Ιουλ 2017

Κυριάκο εξεταστική επιτροπή ΤΩΡΑ για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη.

Να στηθούν ΓΟΥΝΑΚΙΑ άμεσα για τα γεγονότα του 2015. Όσοι είναι για ΔΑΦΝΙ να πάνε ΔΑΦΝΙ και όσοι είναι για Κορυδαλλό να πάνε Κορυδαλλό! Να τελειώνουμε!
Απίστευτοι διάλογοι ανθρώπων που
παρέσυραν τον Ελληνικό Λαό στην αυτοκτονία!


«Γιάνη, πάμε να πάρουμε  τα 16 δισ. € της ΕΚΤ»

Βρισκόμαστε στο τέλος Ιουνίου του ’15 όταν ξαφνικά ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει κάτι απίστευτο: την ύπαρξη 16 δισ. ευρώ εκτός κυκλοφορίας: «Κάποια στιγμή, στη διάρκεια της καθημερινής μου επίσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, βρήκα τον Αλέξη στο γραφείο του να απολαμβάνει τη συντροφιά του Αλέκου Φλαμπουράρη, ενός υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου και κάτι σαν πατρική φιγούρα. Ως συνήθως, ενημέρωσα σύντομα τον πρωθυπουργό γύρω από οτιδήποτε είχε ενδιαφέρον εκείνη την ημέρα, πρωτίστως για τον ρυθμό της εκροής καταθέσεων από τα ΑΤΜ. Ανέφερα επίσης το απόθεμα των 16 δισ. ευρώ. Τα μάτια του Αλέξη άστραψαν.

Μου είπε: “Τι; Υπάρχουν 16 δισ. ευρώ σε μετρητά παραπεταμένα εδώ κι εκεί και εμείς δεν τα χρησιμοποιούμε για να φορτώσουμε τα ΑΤΜ και να τα κάνουμε να λειτουργούν κανονικά;”. Βαρουφάκης: “Αλέξη, η κατάσχεσή τους θα ήταν κλοπή”. “Ναι, Γιάνη, αλλά όταν το παιδί μου πεθαίνει της πείνας κι εγώ δεν έχω μία, έχω το ηθικό δικαίωμα να κλέψω ένα κουτί γάλα. 

Δεν είναι μια παρόμοια κατάσταση αυτή που ζούμε;”». «Από πότε η κλοπή περιλαμβάνεται στο οπλοστάσιο της Αριστεράς;», ρώτησε ο Βαρουφάκης. Τότε ο Φλαμπουράρης όρμησε να υπερασπιστεί τον προστατευόμενό του. «“Εχουμε κάθε δικαίωμα”, ούρλιαξε, “να πάρουμε αυτά τα λεφτά και να δώσουμε τέλος στο μαρτύριο του κόσμου”. Ο Φλαμπουράρης είπε στον Λαφαζάνη ότι εκείνος και ο Αλέξης, αντίθετα από εμένα, ήταν πεπεισμένοι ότι η κατάσταση δικαιολογούσε το να βάλουμε χέρι σε αυτά τα χρήματα, τα οποία εκείνη την περίοδο είχαν ξεμείνει σε κρατικά θησαυροφυλάκια». Ο Βαρουφάκης λέει ότι προσπάθησε να χαλιναγωγήσει την έξαψη των υπολοίπων, παρουσιάζοντας την πραγματικότητα: «Αν θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη, δεν μπορούμε να κατάσχουμε χρήματα της ΕΚΤ. Εάν, όμως, θέλουμε το Grexit, τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι χρήσιμο με αυτά τα λεφτά χωρίς να κατηγορηθούμε για κλοπή: να εθνικοποιήσουμε τα 16 δισ. ευρώ, να σφραγίσουμε τα χαρτονομίσματα με ειδική μελάνη ώστε να τα ακυρώσουμε και να πάψουν να αποτελούν ευρώ και να τα μετονομάσουμε σε “νέες δραχμές”, να τα βάλουμε σε ΑΤΜ και να τα χρησιμοποιήσουμε σαν καινούριο νόμισμα». 


«Αλέξη, η κατάσχεσή τους θα ήταν κλοπή»

Το πρωτότυπο κείμενο από το βιβλίο:
Alexis’s eyes lit up. “What? There is €16 billion in cash lying around and we are not using it to stuff the ATMs and make them function normally?” I explained that we could not touch the money. Confiscating it would be theft. “But, Yani,” protested Alexis, “if my child is starving, and I have no money, I have a moral right to steal a milk carton. Is this not similar here?” “Since when did theft become part of the Left’s arsenal?” I asked. Flabouraris leaped to his protégé’s defence. “We have every right”, he bellowed, “to get that money to stop the people’s suffering”.

Και η ακριβής μετάφραση:

Τα μάτια του Αλέξη άστραψαν. «Τι; Υπάρχουν 16 δισ. ευρώ σε μετρητά παραπεταμένα εδώ κι εκεί και εμείς δεν τα χρησιμοποιούμε για να φορτώσουμε τα ΑΤΜ και να τα κάνουμε να λειτουργούν κανονικά;». Προσπάθησα να συγκρατήσω τον πρωθυπουργό, εξηγώντας του ότι δεν ήταν δυνατόν να απλώσουν χέρι στα χρήματα γιατί η κατάσχεσή τους θα ήταν κλοπή. «Μα, Γιάνη», διαμαρτυρήθηκε ο Αλέξης, «όταν το παιδί μου πεθαίνει της πείνας κι εγώ δεν έχω μία, έχω το ηθικό δικαίωμα να κλέψω ένα κουτί γάλα. Δεν είναι μια παρόμοια κατάσταση αυτή που ζούμε;». «Από πότε η κλοπή περιλαμβάνεται στο οπλοστάσιο της Αριστεράς;»ρώτησα. Τότε ο Φλαμπουράρης όρμησε να υπερασπιστεί τον προστατευόμενό του. «Εχουμε κάθε δικαίωμα», ούρλιαξε, «να πάρουμε αυτά τα λεφτά και να δώσουμε τέλος στο μαρτύριο του κόσμου»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη