26 Ιουλ 2017

Προσπάθεια ανασύνταξης και μουρμούρα στην ΑΕΚ για την ήττα

Δεν κράτησε πολύ η χαρά των οπαδών της ΑΕΚ από την είδηση που περίμεναν εδώ και τόσα χρόνια. Η οικοδομική άδεια είναι
από χθες το μεσημέρι και επίσημα σε «κιτρινόμαυρα» χέρια, γεγονός που σκόρπισε ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας, αλλά λίγες ώρες αργότερα, στο ΟΑΚΑ, ήρθε η απότομη προσγείωση από την εικόνα της ομάδας στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Δεν ήταν μόνο η ήττα με 2-0 εντός έδρας και το γεγονός ότι χάθηκε η πρόκριση από τη συνέχεια των προκριματικών του Champions League. Ήταν η γενικότερη εικόνα της ομάδας, με ελάχιστους ποδοσφαιριστές να γλιτώνουν από το γενικότερο ναυάγιο, ενώ ο «καπετάνιος» Μανόλο Χιμένεθ ήταν αυτός που είχε και το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης για τα όσα αρνητικά βγήκαν εντός αγωνιστικού χώρου.
Η επιλογή ενός συστήματος που δεν είχε δουλέψει στην προετοιμασία, του 4-3-3, έδειξε ότι μόνο αποτελεσματικό δεν ήταν για τους «κιτρινόμαυρους», κυρίως δημιουργικά. Ξένισαν επίσης και οι επιλογές του Ισπανού τόσο στην ενδεκάδα, με τον Μπακάκη να αγωνίζεται ως αριστερό μπακ, παρόλο που ανταποκρίθηκε αρκετά καλά, με τον Μάνταλο στα πλάγια, ο οποίος σταθερά δεν αποδίδει εκεί, αλλά κυρίως με την επιλογή της 18άδας.
Οι οπαδοί της Ένωσης είχαν… ψυλλιαστεί πριν τη σέντρα ότι το να μείνουν εκτός οι Γιακουμάκης και Τρίστασον, δεν θα έβγαινε σε καλό. Από την άλλη, ο Χιμένεθ είχε στον πάγκο του και πέρασε στο παιχνίδι παίκτες όπως ο Αλμέιδα, που παιζόταν (και ακόμη παίζεται) αν θα μείνει στην ομάδα, όπως και τον Πατίτο, ο οποίος παρουσιαζόταν ως «ξένο σώμα» στην ΑΕΚ.
Επίσης, το γεγονός ότι μετά το «κρύο» γκολ στο τέλος του πρώτου μέρους δεν υπήρξε αντίδραση, δεν έκατσε καθόλου καλά σε κανέναν μέσα στον οργανισμό της Ένωσης. Και όλα αυτά, στο πρώτο παιχνίδι της νέας σεζόν, που όλοι περίμεναν να έχει χαρακτήρα φιέστας…
Ο προβληματισμός είναι έντονος, αλλά από την άλλη βγαίνει και το μήνυμα ότι πρέπει γρήγορα το χθεσινό παιχνίδι να περάσει στο παρελθόν, όχι όμως και να ξεχαστεί. Τα παθήματα από αυτό θέλουν στην ομάδα να τα μετατρέψουν σε μαθήματα, με την ανασύνταξη να αποτελεί το βασικό ζητούμενο αυτήν τη στιγμή. Άλλωστε, η ΑΕΚ δεν ήταν το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι και ο στόχος ήταν εξ αρχής η είσοδος στους ομίλους του Europa League. Κάτι που θα είναι δύσκολο και στην επόμενη φάση, δεδομένου ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα είναι ξανά στο γκρουπ των ανίσχυρων.






.newsbeast.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη