13 Ιουλ 2017

Πλαστικό χρήμα και πλαστική αριστερά

Το να υποχρεώνεται διά νόμου ένας επαγγελματίας να έχει POS και να δέχεται πλαστικό χρήμα είναι καραμπινάτος ολοκληρωτισμός. Αν η "Δημιουργία, ξανά!" ήταν
κυβέρνηση, κάθε επαγγελματίας θα όριζε εκείνος τον τρόπο πληρωμής του. Μπορεί κάποιος να θέλει να πληρώνεται μόνο σε ταϊλανδέζικο μπατ, τοις μετρητοίς.
Αν βρίσκει πελάτες, γούστο του και καπέλο του. Αν εγώ πληρώνω μόνο με κάρτα και ο μανάβης δίπλα παίρνει μόνο μετρητά θα πάω στον μανάβη παραδίπλα. Αυτός θα χάσει, αυτός αποφασίζει τι τον συμφέρει. Είναι απαράδεκτο όμως, είναι 100% φασιστικό, το κράτος να σου λέει πως "πρέπει να πληρώνεις στις τράπεζες υποχρωτικά την προμήθεια της πλαστικής γιατί αλλιώς σε κλείνω". Και να σου το λέει μια κυβέρνηση της αριστεράς που είχε κάνει σημαία την εναντίωσή της στην Ευρώπη των... τραπεζών! Είναι φυσικά και παράνομο και αντισυνταγματικό να λέει και στον πελάτη-πολίτη "αναγνωρίζω μόνο όσες συναλλαγές έχεις κάνει με πλαστικό χρήμα", διότι δημιουργεί δύο κατηγορίες χρήματος: το πλαστικό με πλήρη δικαιώματα, και τα μετρητά με υποβαθμισμένα. Μεγαλύτερο δώρο στις τράπεζες από την υποχρεωτικότητα του πλαστικού χρήματος δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Δώρο στο σύστημα του επαναστάτη της ορδής κι αυτό, του κωλοτουμπίστα της πλαστικής αριστεράς.

Θάνος Τζήμερος



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη