18 Ιουλ 2017

Έχει πέσει η διάθεσή σας; Έτσι θα νιώσετε καλύτερα

Η γρήγοροι και αγχωτικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, το στρες, προβλήματα υγείας και άλλοι παράγοντες συνιστούν
αιτίες που επιβαρύνουν την ψυχολογία και μπορεί να «ρίξουν» τη διάθεσή μας.

Υπάρχουν ωστόσο, ορισμένα απλά πράγματα που εάν τα εφαρμόσετε μπορούν να αποδειχτούν "σωτήρια".

-Ξεκούραση και άσκηση

Προσπαθήστε να χαρίσετε στον εαυτό σας ώρες ανάπαυσης και ύπνου και όσο το επιτρέπει ο καιρός υιοθετήστε έστω και μια ελαφριά μορφή άσκησης όπως περπάτημα στη θάλασσα ή γυμναστική για τους πιο μυημένους. Η άσκηση αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης, της ορμόνης που ευθύνεται για την καλή διάθεση.

-Διασκέδαση

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κλειστούμε στο σπίτι βλέποντας τηλεόραση. Εκμεταλλευτείτε τα σαββατοκύριακα για μικρές εξορμήσεις ή κανονίστε κάτι ήσυχο ακόμα και μέσα στη βδομάδα. Ένα θερινό σινεμά, ένα ποτό κοντά στη θάλασσα με φίλους ή οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα σας επιτρέψει να περάσετε καλά και να ηρεμήσετε, θυμίζοντας κάτι από καλοκαιρινές διακοπές.



-Υπνος

Ο ύπνος αποτελεί το καλύτερο προληπτικό όπλο ενάντια στο στρες. Μάλιστα, όπως ανακάλυψαν ερευνητές από το Ερευνητικό Κέντρο για την Επιδημιολογία του Ύπνου στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, τα άτομα με διαταραχές του ύπνου, όπως η υπνική άπνοια, έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε σύγκριση με όσα περνούν ήσυχες νύχτες στην αγκαλιά του Μορφέα.

-Κατανάλωση φρούστων και λαχανικών

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Warwick και το Dartmouth College στη Μ. Βρετανία βρήκαν, ότι όσοι καταναλώνουν περίπου 80 γραμμάρια φρούτων και λαχανικών την ημέρα εμφανίζουν υψηλά ποσοστά ψυχικής ευημερίας.

-Εκθεση στον ήλιο

Η έλλειψη ηλιακού φωτός μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη βιταμίνης D και μελέτη του 2008 που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Archives of General Psychiatry έδειξε ότι τα επίπεδα βιταμίνης D ήταν 14% χαμηλότερα σε άτομα με κατάθλιψη. Χρειάζεται να εκτεθείς αρκετή ώρα στον ήλιο, για να γίνουν οι αντιδράσεις που οδηγούν στη σύνθεση της βιταμίνης D, σύμφωνα με τον Ρέινολντ Βίεθ, διατροφολόγο.

-Ενυδάτωση

Ακόμη και λίγο αφυδατωμένος να είναι κανείς, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα κόπωσης, έλλειψης προσοχής και κακής διάθεσης. Φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερού την ημέρα.

-Γέλιο

Το γνωστό "If you wanna be happy, be" μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο! Έρευνα του πανεπιστημίου Loma Linda δείχνει ότι το γέλιο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό. Ακόμη και ένα χαμόγελο μπορεί να κάνει τη διαφορά και να μειώσει το στρες. Ακόμη και αν δεν σας "βγαίνει" να χαμογελάσετε, προσπαθήστε. Στο τέλος θα νιώσετε πολύ καλύτερα.





Tromaktiko
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη