3 Ιουλ 2017

Εθνική Ελλάδος: Οι σίγουροι, τα ερωτηματικά, οι επιστροφές

Ίσως και σήμερα αλλά σίγουρα στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι κλήσεις του Κώστα Μίσσα για
την ΕθνικήΟ Κώστας Μίσσας αναμένεται να κάνει άμεσα γνωστές τις κλήσεις για την Εθνική εν όψει Ευρωμπάσκετ. Ίσως και σήμερα, αλλά σίγουρα στις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε, ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός θα ανακοινώσει τα ονόματα της προεπιλογής.

Δεν αναμένεται να κληθούν περισσότεροι από 16 παίκτες, με 1-2 εξ αυτών να έχουν συμπληρωματικό ρόλο, καθώς ο νέος προπονητής της ελληνικής ομάδας δεν θέλει να ταλαιπωρήσει παίκτες που δεν είναι στα πλάνα του.

Σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται οι Καλάθης, Σλούκας, Μάντζαρης, Παππάς, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Θ. Αντετοκούνμπο, Γ. Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης, Αγραβάνης, Μπουρούσης, Μπόγρης και Παπαγιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί πως από αυτούς ο Παππάς επιστρέφει στην Ανδρών μετά από πέντε χρόνια και δίχως να έχει παίξει ποτέ σε επίσημο ματς παρά μόνο σε κάποια φιλικά της πρώτης και της δεύτερης ομάδας. Όσο για τον Πρίντεζη, αν και περιμένει μέσα στον Αύγουστο τη γέννηση του πρώτου παιδιού του και χρειάζεται ξεκούραση, πιθανότατα θα ανταποκριθεί στο προσκλητήριο εξασφαλίζοντας μια μικρή άδεια στο συγκεκριμένο διάστημα.

Ερωτηματικό υπάρχει με την παρουσία του Κώστα Κουφού και του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο πρώτος εμπλέκεται σε σενάρια για ανταλλαγές και είναι αμφίβολο αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό κατά πόσο θα δεσμευτεί να είναι παρών. Ο δεύτερος έχει υπογράψει συμβόλαιο με τους Χοκς και είναι πολύ πιθανό να μείνει στις ΗΠΑ για να ισχυροποιήσει τη θέση του στην ομάδα που τον επέλεξε στο ντραφτ και του πρόσφερε συμβόλαιο.

Ο Στράτος Περπέρογλου πιθανότατα δεν θα είναι στις κλήσεις, αλλά αυτό μένει να φανεί και στην πράξη και δεδομένου ότι είναι πλέον 33 ετών ίσως να μην τον ξαναδούμε με το εθνόσημο. Επίσης δύσκολα θα δούμε στην προεπιλογή και τον Ζακ Όγκαστ, παρότι έχει δικαίωμα να παίξει στην Εθνική και ίσως είναι ένας από τους παίκτες που θα μπουν στην ομάδα μετά το Ευρωμπάσκετ, στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Η προεπιλογή θα συμπληρωθεί από 1-2 παίκτες νεαρής ηλικίας, με ταλέντο και προοπτική να ενισχύσουν την Ανδρών τα προσεχή χρόνια (π.χ. Λαρεντζάκης, Τσαλμπούρης, Μήτογλου).

Υπενθυμίζεται πως η προετοιμασία της Εθνικής θα αρχίσει στις 26 Ιουλίου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη