14 Ιουλ 2017

“Ζήτω η τρέλα”! Ο Ερντογάν απέλυσε τον πιλότο που τον “πέταξε” τη νύχτα του πραξικοπήματος!

Είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι αδύνατο να εξηγήσεις με τη λογική όσα συμβαίνουν στην Τουρκία, με τις εκκαθαρίσεις του
καθεστώτος Ερντογάν. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τον αριθμό όσων διώκονται. Σε κάποιες περιπτώσεις έχει να κάνει και με το ποιοι είναι αυτοί που το καθεστώς διώκει. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι του Μπαρί Γερτσεβέν.
Είναι ο πιλότος που τη νύχτα του πραξικοπήματος ανέλαβε να μεταφέρει τον Ερντογάν από το Ντάλαμα στην Κωνσταντινούπολη. Αυτός ο πιλότος απολύθηκε όπως γράφει το turkishminute.com ως…”γκιουλενιστής”!!!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Doğan , ο Γερτσεβέν δεν μπόρεσε να περάσει έναν έλεγχο ασφάλειας που διενήργησαν οι τουρκικές αερογραμμές στις οποίες εργάζεται, επειδή κατέβαλε χρήματα στην Bank Asya, την οποία η τουρκική κυβέρνηση συνδέει με το κίνημα Gülen!
Ο πιλότος εργαζόταν στην εταιρεία 20 χρόνια και στην “απολογία” του είπε ότι κατέθεσε χρήματα στην συγκεκριμένη τράπεζα για να πληρώσει τα δίδακτρα των παιδιών του.
Σύμφωνα με την  εφημερίδα Posta, ο Ερντογάν εκείνη τη νύχτα ,ζήτησε από τους δύο πιλότους στο αεροπλάνο πριν από την απογείωση,να του πουν  αν ήταν στο πλευρό του.
Οι πιλότοι απάντησαν: «Είμαστε στο πλευρό σας μέχρι το τέλος. Θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να φθάσετε εσείς και η οικογένειά σας στον προορισμό σας. Θα πεθάνουμε μαζί εάν είναι απαραίτητο. ”
Παρά τη δήλωση αλλά και την ασφαλή πτήση και προσγείωση απολύθηκε…



militaire.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη