2 Ιουλ 2017

Σενάρια αποχώρησης του Λονδίνου από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Σενάριο αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από τις διαπραγματεύσεις για το Βrexit φέτος δημοσιεύει η εφημερίδα
Sunday Telegraph, σύμφωνα με δημοσίευμά της που αναφέρει πως η Ντάουνινγκ Στριτ έχει ενημερώσει κορυφαία στελέχη εταιρειών για το ενδεχόμενο αυτό.
Η κίνηση αυτή, όπως τονίζει το ΑΜΠΕ, θα προορίζεται για «εσωτερική κατανάλωση», για να δοθεί η εικόνα ότι η βρετανική κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους όρους του διαζυγίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της Telegraph, η ενημέρωση των επιχειρηματιών έγινε από κορυφαίο συνεργάτη της Μέι μετά τις πρόωρες εκλογές του περασμένου μήνα, ωστόσο το πρόσωπο αυτό αποχώρησε μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
Η εφημερίδα πάντως επικαλέστηκε πηγή στο γραφείο της Μέι, η οποία τόνισε ότι η αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις δεν είναι στα σχέδια της πρωθυπουργού.
Ο υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, αρμόδιος για το Brexit, είχε δηλώσει πριν από δύο μήνες ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να πληρώσει 100 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποχωρήσει από την ΕΕ, αντιδρώντας σε δημοσιεύματα κατά τα οποία οι Βρυξέλλες πρόκειται να ζητήσουν αυτό το ποσό. Η ΕΕ θέλει να υπάρξει μια συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο για τον τρόπο υπολογισμού των οφειλών ενόψει της αποχώρησής του από αυτή προτού αρχίσουν οι συνομιλίες για την μελλοντική διμερή εμπορική σχέση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη