3 Ιουλ 2017

H καπνοβιομηχανία που… πληρώνει για να «κόψεις» το τσιγάρο

«Είμαστε απολύτως βέβαιοι, μια μέρα θα σταματήσουμε να πουλάμε τσιγάρα», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της
πολυεθνικής

Να σταματήσουν τη συνήθεια του καπνίσματος καλεί τους καταναλωτές η δεύτερη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία στον κόσμο, η Philip Morris International, αλλάζοντας ριζικά την προσέγγιση της στο μείζον ζήτημα των καπνικών.
«Είμαστε απολύτως βέβαιοι, μια μέρα θα σταματήσουμε να πουλάμε τσιγάρα» όπως τονίζει ο Peter Nixon, διευθύνων σύμβουλος Ιρλανδίας και Ηνωμένου Βασιλείου του παγκόσμιου κολοσσού καπνικών, μιλώντας στο BBC. Προσηλωμένη πλέον στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο, η επιχείρηση προτίθεται να πληρώνει τους πρεσβευτές του brand -τους οποίους αποκαλεί «freelancers»- προκειμένου πείσει τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent διαθέτει 50 αγγλικές λίρες για την επιτυχή «μετατροπή» κάποιου καπνιστή, σε μη καπνιστή.
«Ο freelancer καλείται να βοηθήσει τους ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα, ειδικά στις περιπτώσεις που η συνήθεια υπάρχει για πολλά χρόνια. Το να αλλάξει κάποιος αυτή τη συνήθεια, δεν είναι εύκολο», όπως τονίζει ο Peter Nixon, υπογραμμίζοντας πως «Οι freelancers ακολουθούν ένα πρόγραμμα επτά ημερών, σαν προπονητές».
Η Philip Morris διέθεσε πέρυσι στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα νέο προϊόν «θερμότητας», επιτυγχάνοντας «άνευ προηγουμένου» αύξηση των πωλήσεων της. Με την συσκευή, που «θερμαίνει» και δεν «καίει» τον καπνό οι χρήστες λαμβάνουν τη νικοτίνη και ταυτόχρονα επειδή δεν υπάρχει καύση, δεν παράγεται πίσσα και μονοξείδιο του άνθρακα, καθιστώντας το πολύ λιγότερο επιβλαβές από ένα παραδοσιακό τσιγάρο.
«Κύριος στόχος μας, είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να απομακρυνθούν από τα τσιγάρα», όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής, κάνοντας λόγο για μετρήσεις που αποδεικνύουν ότι το 70% των ανθρώπων είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν το κάπνισμα με τη χρήση της θερμαινόμενης συσκευής.
Μέσω του ατμίσματος, πρακτική η οποία σήμερα είναι πολύ δημοφιλής επιλογή καπνίσματος χωρίς νικοτίνη στο Ηνωμένο Βασίλειο, μόνο το 15% με 20% των ανθρώπων καταφέρνουν να σταματήσουν το κάπνισμα.
Μετά από εκτεταμένες διαδικασίες υποβολής αιτήσεων στις υγειονομικές αρχές, το προϊόν αναμένεται να φτάσει φέτος στις ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να ισχυρίζεται ότι είναι ασφαλέστερο από τα κανονικά τσιγάρα. Για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να περάσει τη διαδικασία ελέγχου της Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προκειμένου να μπορεί να διατεθεί στην αγορά ως… «ασφαλέστερο».






news.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη