9 Ιουλ 2017

NA «ΠΑΓΩΣΕΙ» Η ΠΩΛΗΣΗ F-35 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Ποιος το ζητάει και γιατί

Αμερικανός βουλευτής προσπαθεί να εμποδίσει την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία.

Είναι η δεύτερη φορά μετά από το 2013, που από τις ΗΠΑ τίθεται τέτοιο ζήτημα. Το 2013 υπήρξε επίσης αίτημα αμερικανκών βουλευτών για να παγώσει η πώληση των αεροισκαφών προς την Τουρκία με το σκεπτικό ότι η Τουρκία του Ερντογάν δεν μπορεί να θεωρείτε απολύτως έμπιστη για την διαφύλαξη των απόρρητων στοιχείων που αφορούν στην τεχνολογία των αεροσκαφών.
Τώρα όπως μεταδίδει ο ο ανταποκριτής του ANTENNA Θανάσης Τσίτσας, ο David Cicilline, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, πρότεινε την απαγόρευση, ως τροποποίηση του Νόμου περί Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας (National Defense Authorization Act) του 2018, ο οποίος εγκρίθηκε τον περασμένο μήνα από την Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να συζητήσει το νομοσχέδιο και να ασχοληθεί με τις τροπολογίες την επόμενη εβδομάδα.
Όπως γράφει το thepressroom.gr επικαλούμενο την ανταπόκριση από τις ΗΠΑ “τυχόν εγκεκριμένες τροποποιήσεις θα χρειαστούν την έγκριση από την Βουλή για να ενταχθούν στο νομοσχέδιο, το οποίο θα πρέπει να συμβιβαστεί και με την έκδοση της Γερουσίας αφού όμως περάσει πρώτα απο την την Βουλή των Αντιπροσώπων.
Η προτεινόμενη τροπολογία απο τον Cicilline θεωρείται ότι θα εμπόδιζε αποτελεσματικά τη μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών F35 στην Τουρκία έως ότου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ πιστοποιήσει ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας συνεργάζεται με την ποινική έρευνα και δίωξη των υπαλλήλων της τουρκικής κυβέρνησης που εμπλέκονται στις επιθέσεις της 16ης Μαΐου.
Η αστυνομία της Ουάσιγκτον τον περασμένο μήνα είχε απαγγείλει κατηγορίες εναντίον 12 μελών της ασφάλειας του τουρκικού Προέδρου, οι οποίοι καταγράφησαν σε κάμερες να ξυλοκοπούν διαδηλωτές.




Πηγή:militaire
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη