20 Ιουλ 2017

Εφοριακoί: Νέο χαράτσι… υπέρ τραπεζών

Ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην απόφαση οι πολίτες να χρεώνονται εάν αποφασίσουν να
αποπληρώσουν τους φόρους τους μέσω τραπεζών, εξέδωσε η ΑΣΚΙ Εφοριακών.
Στην ανακοίνωσή αναφέρονται τα ακόλουθα: «Με μια απαράδεκτη και προκλητική για την κοινωνία απόφαση η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μεταφέρει το κόστος των τραπεζικών εξόδων για την πληρωμή φόρων, ρυθμίσεων κλπ, που γίνονται στα γκισέ των τραπεζών, στους φορολογούμενους. Κόστος το οποίο κάλυπτε μέχρι σήμερα το δημόσιο, μετά το κλείσιμο των ταμείων στις εφορίες και την καθιέρωση της υποχρεωτικής καταβολής των δόσεων μέσω τραπεζών.
Η Ανεξάρτητη Αρχή, με τη σύμφωνη γνώμη προφανώς της κυβέρνησης, επιβάλει ακόμα ένα χαράτσι στους πολίτες, αφού τους αναγκάζει να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους μόνο μέσω τραπεζών και να καλύπτουν οι ίδιοι την αντίστοιχη προμήθεια (για πληρωμές στα γκισέ), η οποία έρχεται να προστεθεί στους ήδη δυσβάστακτους φόρους.
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει δυστυχώς τις θέσεις μας ότι τα ταμεία στις εφορίες δεν έκλεισαν με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Στόχος ήταν η δημιουργία ενός νέου πελατολογίου για τις τράπεζες και η έμμεση αύξηση της φορολογίας, μέρος της οποία πλέον καρπώνονται και επίσημα οι τραπεζίτες.
Καλούμε τη Διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής, να πάρει πίσω την απαράδεκτη αυτή απόφαση για την επιβολή ενός ακόμα χαρατσιού στους πολίτες. Ένα χαράτσι που πλήττει κυρίως του μη έχοντες, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν εφάπαξ τις υποχρεώσεις τους και αναγκαστικά οδηγούνται σε τμηματική καταβολή και οι οποίοι συνήθως δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάψει να κρύβεται πίσω απ το δάκτυλο της και τη δήθεν αυτονομία της Αρχής (την οποία η ίδια δημιούργησε) και να πάρει δημόσια θέση επί του θέματος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη