2 Αυγ 2017

“131 μεγάλες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας”

Αρχικά πρέπει να ευχαριστήσουμε για την ανταπόκριση της κυβέρνησης και του Γ. Γρ. Βιομηχανίας κ. Ευστάθιου Ζαφείρη. Αντιληφθήκαμε ένα ελάχιστο τμήμα στο νόμο του
ΥΠΕΘΟ, σε ένα τμήμα μόνο από 2 καυτά θέματα του περιφερειακού χωροταξικού. Μας τιμά η ευαισθησία.

Όμως, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω σημεία, τα οποία τονίσαμε επανειλημμένα.

Στο νόμο 4442/16, ρητά αναφέρεται ότι οι διατάξεις δεν αφορούν τα πολεοδομικά και τα χωροταξικά. Το κύριο πρόβλημα είναι τα χωροταξικά. Ούτε στην Αθήνα, ούτε σε άλλα χωροταξικά, δεν υπάρχουν οι διατάξεις της βιομηχανίας.

Με την ημερομηνία 08/08/19 δηλ 19 μήνες μετά το 2017 ... για να αποφευχθεί ο βρόγχος 31/12/17, σημαίνει ότι σωστά αναγνωρίζεται ότι μπήκε βρόγχος, ΑΛΛΑ με την παράταση επιβεβαιώνεται ο “βρόγχος του θανάτου”. Ποιο εργοστάσιο ή ποιος ξένος θα επενδύσει με ορίζοντα 19 μήνες? Το ΠΠΧΣΣΑ είναι ψηφισμένο από το 2015, δηλ πριν 2 χρόνια. Άλλος 1.5 χρόνος τι θα κάνει στην παραγωγή? Θα έχουν “σίγουρο τον θάνατο”, αφού χωρίς να χρειάζεται νόμος δεν διαγράφηκαν οι αντίστοιχες διατάξεις από το χωροταξικό. Ο κίνδυνος είναι στη χωροταξία και το επισημάναμε καθαρά και καλόπιστα σε κάθε εκδήλωση. Ήδη έχουν ακυρωθεί πολλές επενδύσεις σε κέντρα υγείας, σε μεγάλα εργοστάσια και είμαστε ακόμα στην αρχή της αποεπένδυσης.

Δεν συμφωνεί καμιά λογική σε λύσεις ομηρείας, με παράταση στην παραγωγή όταν αποδεκατίστηκε ο παραγωγικός ιστός τόσα χρόνια.

Άλλωστε και ο νόμος 4442/16 έγινε για τις εταιρείες τροφίμων, τις τουριστικές και τις υγειονομικές εγκαταστάσεις. Δεν διορθώνει τις χωροταξικές διατάξεις, ρητά τις αποδέχεται, κάνει μνεία στο νόμο 3298/11 και όχι στο 4155/14. Το παράρτημα αναφέρει ποιους αφορά. Η ερμηνεία είναι δυσυπόστατη. Απόδειξη: δεν στάθηκε ικανό και δεν προβλέπει να διορθώσει το περιφερειακό χωροταξικό, δεν στάθηκε ικανό να διορθώσει και να αποτρέψει τα λουκέτα από το ΓΠΣ Θεσσαλονίκης, δεν στάθηκε ικανό να αποτρέψει την ερημοποίηση της δυτικής Θεσσαλονίκης με τους παράνομους χάρτες Σεβέζο, που δεν υπάρχουν πουθενά στην ΕΕ και την Ελλάδα, Αθήνα. Γίνονται σκανδαλώδεις εξαιρέσεις στην υψηλή όχληση και εξαιρείται όλη η ανατολική Θεσσαλονίκη, κατά παράνομο τρόπο σε βάρος της δυτικής.

Ποια είναι η ανάσα? Πoια διετής παράταση από τον 12/2016. Οι 19 μήνες από το 2017. Η επιβεβαίωση είναι!

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την αναγνώριση του προβλήματος. Προσδοκούμε καλόπιστη ακρόαση, ανταλλαγή απόψεων και την άμεση επίλυση των 2 καίριων προβλημάτων ερήμωσης από την χωροταξία με τροποποίηση του ΠΠΧΣΣΑ όπως ζητάνε όλοι- όλοι οι φορείς άμεσα και τώρα με έμπρακτα μέτρα. Να διαγραφούν οι παράγραφοι τις υποχρεωτικές μετεγκαταστάσεις στο χωροταξικό και να διαγραφούν οι ήδη νομικά άκυροι χάρτες ερήμωσης Σεβέζο του 2009, όπως επεσήμανε και η Βουλή.

Υπάρχουν απορίες για τη δυστοκία. Δεν χρειάζεται νόμος. Δεν είναι δύσκολη η επίλυση. Απαλλαγή από τις σκανδαλώδεις χάρες χρειάζεται. Ακόμη η γραφειοκρατία δεν βλέπει διαφορές βορρά- νότου ή δυτικά- ανατολικά, όταν τα ίδια δεν ισχύουν στην ΕΕ, στην Αθήνα και ανατολικά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη